Mojfaks.hr u Vijesti

Budući brucoši obeshrabreni teškim prijemnim ispitom

Jučer se održao prijemni ispit iz opće informiranosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a neka su pitanja budućim studentima zadala glavobolje.

1. srpnja 2015 16:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

\"Prijemni je danas bio baš težak. Nisam siguran da ću uopće upasti na fakultet, bit ću sretna ako upišem uz obavezu plaćanja\", izjavila je 19-godišnja Lana.

Na ispitu je bilo pitanje: \"Gdje se nalazi \'Sedam kraljevstava\'?\", a ponuđeni odgovori su bili: \"Igra prestolja\", \"Hobit\", \"Gospodar Prstenova\"...

Neki su studenti pak pokazali nevjerojatan stupanj zatucanosti i snobizma, poput Milutina koji je svojom izjavom podijelio studente u Srbiji.

\"Bojim se da će mi ljudi iz unutrašnjosti zauzeti mjesto, a tako jako želim upasti na ovaj fakultet. Oni mnogo više uče od nas koji ovdje živimo. Mislim da bi trebalo za njih napraviti poseban budžet, ipak sam ja Beograđanin\", izjavio je 20-godišnji Milutin koji želi biti psiholog, na ovaj način odajući stav kako smatra da su gradski studenti važniji od onih koji dolaze iz okolnih mjesta.

Bilo je i pitanje: \"Što od ovoga nije RPG video igra?\", a od odgovora ste mogli odabrati \"Mortal Kombat\", \"Final Fantasy\", \"World of Warcraft\"… Svi su se žalili na ovo pitanje, smatrajući ga izuzetno teškim.

\"Mislim da je prijemni užasno težak, i ne znam ni što da mislim o ovome. Moji nemaju novca za plaćanje, ali je i poražavajuć ovakav prijemni. Što mene briga što je Boko Haram?\", rekao je 19-godišnji Srđan koji je bio bijesan zbog prijemnog ispita.

Između ostalog, u opću informiranost je ušlo i pitanje \"Što je Boko Haram?\", a odgovori su bili: \"Ogranak islamske organizacije u Nigeriji\", \"Tursko ljetovalište\", \"Ljevičarska organizacija u Egiptu\"…

Mišljenje da je prijemni ispit bio izuzetno težak prevladava među brucošima koji su preplašeni da neće upasti na fakultet.


Znate li vi odgovor na ova pitanja?

L.B./izvor: Telegraf.rs
foto: arhiva

Još vijesti