Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Budući maturanti, pozor! Pogledajte kojih datuma se održava matura sljedeće godine

MojFaks | Vijesti, 09.07.2019.Budući maturanti, pozor! Pogledajte kojih datuma se održava matura sljedeće godine

Ovogodišnji maturanti svoje će neslužbene rezultate matura dobiti sutra, 10. srpnja, a učenici koji sljedeće godine polažu državnu maturu od sada službeno mogu vidjeti sve važne datume koji ih očekuju.

Državna matura koja će se održati sljedeće akademske godine krenut će nešto ranije – 1. lipnja, kada će svoje učenici čiji materinji jezik nije hrvatski, svoje znanje testirati iz češkog, mađarskog, srpskog te talijanskog jezika.


Budući maturanti moći će prijaviti ispite 1. prosinca, a rok za prijavu tih ispita bit će do sredine veljače. Rezultati će biti objavljeni također ranije, 8. srpnja, a konačni rezultati bit će objavljeni četiri dana nakon roka za žalbu – 14. srpnja 2020. godine.


Novost u odnosu na prethodne godine je raspored kada se pišu obavezni predmeti: dok su se Engleski jezik, Hrvatski jezik te Matematika prethodnih godina pisali predzadnji ili zadnji tjedan matura, sljedeće godine Engleski jezik A i B razina pišu se već 3. lipnja, Hrvatski jezik na obje razine 16. lipnja te Matematika na zadnji dan matura, 29. lipnja.


No vrijeme matura ostalo je isto – ukoliko se u jednom danu piše više od jedne mature, prva će se pisati u 9 sati, a druga u 14 sati. Cijeli kalendar pisanja matura možete pogledati ovdje.P.H.

Foto: ncvvo.hr
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se