Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Čekao je četiri godine: Student s transparentom 'KaraMarko Keruma' oslobođen optužbi

MojFaks | Vijesti, 16.04.2015.Čekao je četiri godine: Student s transparentom 'KaraMarko Keruma' oslobođen optužbi

Student Bruno K. oslobođen je optužbi za remećenje javnog reda i mira, a nije dokazano ni da je kao sudionik povorke Zagreb Pride 2011. svojim postupcima i nošenjem transparenta s natpisom "KaraMarko Keruma ili je** lud ludoga" uznemiravao građane.

Za to ga je teretila Policijska uprava zagrebačka, i to zato što je "stvarao nemir, neraspoloženje i uznemirenost među prolazećim građanima", no sutkinja Katarina Jurišić u ponovljenom postupku na zagrebačkom Prekršajnom sudu mladića je oslobodila optužbi.

Presudno je svakako bilo svjedočenje policajca Maria Meašića, koji je tog 18. lipnja 2011. radio na osiguranju povorke Zagreb Pridea. On je ispričao kako je uhitio Brunu K. po nalogu svojih nadređenih i to "pretpostavlja, iz preventivnih razloga", jer je naveo kako nitko od građana nije zatražio intervenciju te da mu se "nitko nije obraćao govoreći da mu to smeta ili da je to kod nekog izazvalo osjećaj nelagode". Upravo zato što nitko od građana nije tražio intervenciju policije, isti nisu niti predloženi kao svjedoci. Ministar policije u to vrijeme bio je upravo Tomislav Karamarko.

Za dotični je transparent Bruno K. izjavio kako je "možda bio malo vulgaran, ali u prvom redu satiričan i reflektirao se na neke prethodne događaje", te da je "mnoge ljude nasmijao, a neke je vjerojatno potaknuo na razmišljanje".

Marko Jurčić, programski i PR koordinator udruženja Zagreb Pride, kaže kako su zadovoljni presudom u kojoj je sudionik desete Povorke ponosa Zagreb Pridea 2011, oslobođen krivnje za prekršaj koji uopće nije počinio.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Crol.hr
foto: Facebook@Zagreb Pride


Zagreb Pride 2011.transparentTomislav KaramarkoBruno K.remećenje javnog reda i miraMarko JurčićMario MeašićKatarina JurišićKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se