Mojfaks.hr u Vijesti

Zapišite ovaj datum: U svibnju slijedi povratak u školske, ali i fakultetske klupe – evo kako, kada i kome

Na današnjoj sjednici Vlade donesen je plan popuštanja mjera u 3 faze koje će se odviti u nadolazećim tjednima. Vlada je donijela i odluku o tome kada će se i koje skupine učenika vratiti u školske klupe...

23. travnja 2020 16:02
Zapišite ovaj datum: U svibnju slijedi povratak u školske, ali i fakultetske klupe – evo kako, kada i kome

Zapišite ovaj datum: U svibnju slijedi povratak u školske, ali i fakultetske klupe – evo kako, kada i kome Foto: MojFaks

Na današnjoj sjednici Vlade objavljen je plan popuštanja mjera u tri faze u nadolazećim tjednima. Planirane su mjere za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti uslijed pandemije koronavirusa.


Od 11. svibnja pojedini učenici će moći u škole, na fakultetima dopušteno izvođenje vježbi u malim grupama


Vlada je predstavila plan prema kojemu se od 11. svibnja omogućuje rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda, kao i za učenike posebnih razrednih odjela, a u školama se omogućuje i rad s učenicima koji imaju asistente u nastavi.

Što se tiče ustanova iz sustava visokog obrazovanja, omogućit će se od 11. svibnja izvođenje laboratorijskih, umjetničkih i praktičnih vježbi u malim grupama.

Matura će se održati od 8. do 29. lipnja


Službeno je izglasano i da će se ispiti državne mature održati od 8. do 29. lipnja što je ministrica Divjak pred nekoliko dana objavila na svojoj Facebook stranici. Vlada smatra da je to odgovorno jer se time ovoj generaciji učenika omogućuju isti uvjeti kao i prijašnjim.

"Želimo omogućiti kao Vlada da generacija maturanata 2020. kroči i dalje u život na jednakim osnovama kao što su to činili ovi prije njih i koji će doći iza njih", kazuje premijer Andrej Plenković.

Od ponedjeljka, 27. travnja ponovno će biti omogućen javni gradski prijevoz, a od 11. svibnja i međugradski prijevoz, a do daljnjega se nastavlja zabrana javnih okupljanja. Naravno, sve su mjere donesene uz daljnje obvezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

V.S.
foto: edited, screenshot@Facebook@Dnevnik.hr

Još vijesti