Mojfaks.hr u Vijesti

Diplomirao zajedno s 82-godišnjim djedom i 46-godišnjom tetom

Neka diplome ostanu u obitelji! Jedan student 'jezičar' podijelio je svečanost dodjele diploma sa svojim djedom i tetom – svo troje zaradili su istu diplomu.

10. srpnja 2015 13:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

25-godišnji Odhrán Mullan završio je fakultet zajedno sa svojim 82-godišnjim djedom Johnom Mullanom i 46-godišnjom tetkom Mariom. Svi su diplomirali irski jezik i književnost.

Diplomac sa Sveučilišta u Ulsteru izjavio je za studentski portal The Tab: \"Oduvijek sam jako poštovao svog djeda, ali kad se odlučio upisati na fakultet cijeloj je obitelji postao uzor. Ima 82 godine, ali uklopio se u generaciju mnogo mlađih studenata bez imalo straha.\"

Tko kaže da stari pas ne može naučiti nove trikove?

\"Jedan dio predavanja odvijao se on-line zbog čega je u početku paničario, ali nakon početnog straha postao je stručnjak i puno bolji od mene i tete.\"

I dok se većina studenata nakon dodjele diplome \'ubije\' u lokalnim klubovima i kafićima, Odhránova proslava bila je mirnija i održana u krugu obitelji.

Na obiteljskom roštilju, \'opalili\' su i prigodni selfie: \"Iako nisam obožavatelj selfija – zahvaljujem teti Marii što me natjerala – čini mi se kao da je ovaj dobro uhvatio duh i raspoloženje trenutka. Djed je otišao u dućan kupiti voće, a pola sata nakon toga još uvijek nije mogao izaći iz dućana jer su mu svi željeli čestitati.\"

Odhrán, koji trenutno radi na organizaciji festivala, smatra da je jako bitno da studenti uče \'neobične\' jezike, a iz tog se razloga odlučio za studij irskoga.

Djedica John Mullan uspio je \'iskemijati\' besplatni pokaz i iskiscu u isto vrijeme. Podučava irski dvaput tjedno, a želi ose dodatno obrazovati kako bi bolje naučio i shvatio irski jezik, književnost i kulturu. Za Derry Journal izjavio je: \"Mladi su bili super, nikad me nisu tretirali kao staru osobu.\"

L.B./izvor: The Tab
foto: Twitter

Još vijesti