Mojfaks.hr u Vijesti

Djevojke, samo učite! Istraživanje pokazalo da se žene koje završe fakultet udaju bogato i zarađuju više

Studij ponekad zna biti težak pa svakom studentu i studentici kroz glavu prođe barem jednom misao o odustajanju od fakulteta. Studentice koje ozbiljno razmišljaju o napuštanju studija trebale bi uzeti u obzir novo istraživanje koje je pokazalo da se žene s fakultetskom diplomom udaju bogato, za razliku od žena koje nisu završile faks.

31. listopada 2018 11:49
Djevojke, samo učite! Istraživanje pokazalo da se žene koje završe fakultet udaju bogato i zarađuju više

Djevojke, samo učite! Istraživanje pokazalo da se žene koje završe fakultet udaju bogato i zarađuju više Foto: MojFaks

Žene koje su išle na fakultet imaju veću vjerojatnost udati se za bogatije muževe i zaraditi 30 posto više od onih koji nisu diplomirani, pokazalo je novo istraživanje. Britanski Institut za fiskalne studije potvrdio je da je zarada samo dio pogodnosti koje imaju fakultetski obrazovane žene, prenosi prvi.hr.

...Bogati prije diplomiraju: Istraživanje pokazalo da se bolje roditi bogat i glup nego siromašan i pametan...


...Roditelji vam nisu studirali? To su loše vijesti jer studenti čiji su \'starci\' išli na faks kasnije zarađuju više...



Zašto je to tako? Vjerojatnost da će se kretati u krugovima gdje će sretati visokoobrazovane partnere veća je za 20 posto. Istraživanje je provedeno nad ženama rođenim 1970. godine, a u obzir su uzeti svi njihovi prihodi do 42. godine, piše prvi.hr.

Izvor: Unsplash

Njihove plaće bile su 30 posto više od plaća žena koje nisu studirale. Većoj zaradi doprinjelo je i to što žene koje su završile fakultet češće odgađaju majčinstvo te tako prije dolaze do viših pozicija u tvrtkama.

Ivana Petrić
izvor: prvi.hr
foto: Unsplash

Još vijesti