Mojfaks.hr u Vijesti

Do besplatnog studija ili stipendije pomoću eseja od 140 znakova

U SAD-u razvojem novih tehnologija sve su popularniji natječaji putem kojih budući studenti mogu kratkim rečenicama i tek jednim klikom miša dobiti besplatan studij.

12. srpnja 2011 14:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sa samo 140 riječi do 37,000 dolara

Tako je Sveučilište Iowa krenulo s natječajem na kojem budući studenti mogu osvojiti 37,000 dolara, što je zapravo cijena cijelog studija. A sve što trebaju napraviti je na Twitteru ili Facebooku napisati esej od 140 znakova.
   
Ističu kako ovako studenti uče brzinu i dobre komunikacijske vještine, odnosno da sa što manje riječi kažu što više.

Rok prijave je 28. srpnja, a pobjednik će dobiti potpuno plaćen poslovni studij na ovom sveučilištu. Budući studenti su uglavnom oduševljeni idejom, a jedan od prijavljenih kaže: "Ovo je nešto sasvim drugačije, nešto što se ne može strpati niti u jednu do sada poznatu ladicu. Jako zabavno i jedinstveno iskustvo!"

No, postoje i oni kojima se ideja ne sviđa:
"Ljudi se identificiraju s hirom, a ne nečim što će biti dugotrajno. Sveučilište se previše trudi izgledati kul!"

I druge organizacije imaju slične natječaje

Ovo nije prvi puta da se natječaji za studije prave na ovakav način. Prošle je godine lanac fast food hrane Centucky Fried Chicken ponudio stipendiju od 20,000 dolara tijekom trajanja studija. Bilo je potrebno na Twitteru ili Facebooku u 140 znakova ili kraće opisati zašto baš ti kao student zaslužuješ stipendiju. Pristiglo je čak 2,800 prijava.

Scholarship.com, organizacija koja studentima pomaže da dođu do stipednija ili plaćenih studija ima stalno otvoren natječaj za stipendije nazvan "Short and Tweet Scholarship" u kojem u 140 znakova ili manje mogu sumirati svoja studentska iskustva i osvojiti 1,000 dolara.

College-scolarship.org također ima natječaj u kojem studenti trebaju napisati kako se pomoću Twittera svijet može učiniti boljim mjestom za život. Prva nagrada je 1,400 dolara, a druga i treća po 140 dolara.

Mnogim se studentima veoma sviđa ova ideja te kažu kako im je pao teret s leđa zvan esej od 800 riječi koji je inače uvjet za prijavu na studij. Međutim, mnogi kažu kako im je zapravo i jako teško izraziti se dobro u svega 140 znakova.

N.LJ.J.


foto: photoxpress.com

Još vijesti