Mojfaks.hr u Vijesti

Do sada najveći iznos potpore: Hrvatska daje 6 milijuna kuna za obrazovanje i znanost u BiH

Hrvati u BiH dobit će najveću novčanu potporu do sada od hrvatske Vlade koja je odlučila izdvojiti 6 milijuna kuna za znanost i obrazovanje upravo ondje. Sveukupno, Vlada će dati 24 milijuna kuna za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za ovu godinu.

26. srpnja 2018 16:29
Do sada najveći iznos potpore: Hrvatska daje 6 milijuna kuna za obrazovanje i znanost u BiH

Do sada najveći iznos potpore: Hrvatska daje 6 milijuna kuna za obrazovanje i znanost u BiH Foto: MojFaks

Danas je Vlada odobrila novčanu potporu od 24 milijuna kuna za financiranje programa i projekata u BiH koji su vezani za kulturu, obrazovanje, znanost, zdravstvo i drugo. Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko, Milas istaknuo je kako je riječ od dosad najvećem iznosu koji se usmjerava za potporu Hrvatima u BiH, piše Lider.

Izvor: Shutterstock

Za 31 projekt u kulturi bit će utrošeno 5,4 milijuna kuna, za 23 projekta na području obrazovanja i znanosti 6 milijuna kuna, za 16 projekta na području zdravstva 5,2 milijuna kuna, a za 35 projekata u ostalim područjima 7,3 milijuna kuna, naveo je Milas, donosi Lider.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić naglasila je da je ustavna je obveza skrbiti o Hvatima izvan domovine.

Ivana Petrić
izvor: Lider/Hina
foto: Shutterstock

Još vijesti