Mojfaks.hr u Vijesti

Donirajte knjige zatvorenicama u Požegi!

Tijekom ljetnih mjeseci udruga RODA poziva javnost, ali i nakladnike, da se priključe akciji skupljanja knjiga za biblioteku Ženske kaznionice u Požegi.

16. srpnja 2014 16:54
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Mnogi zatvorenici i zatvorenice uživaju u čitanju, knjige su njihovi otvoreni prozori. One su način njegovanja uma, ispunjavaju mnoge sate provedene u zatvoru. Ovom akcijom RODA želi opremiti biblioteku Kaznionice novim i kvalitetnim naslovima, pružiti zatvorenicama priliku za oplemenjivanje, učenje, ali i opuštanje i razonodu.

Akcije slanja knjiga u zatvore odlično su prihvaćene u svijetu. Zašto slati knjige u zatvore?

- jer zatvorenici/zatvorenice tako koriste vrijeme provedeno u zatvoru kako bi unaprijedili svoje vještine, znanja i prilike za društvenu inkluziju po izlasku iz zatvora
- jer će neki zatvorenici/zatvorenice tek u zatvorima otkriti užitak i korist čitanja,
- čitanjem pospješuju mogućnosti vlastitog zapošljavanja nakon izlaska,
- zatvorenicima pokazujemo da je nekom do njih stalo,
- spoznaja da je nekom stalo može promijeniti nečiji život,
- zatvori su, složit ćete se, idealna prilika za čitanje.


Pridružite se akciji i pošaljite knjige koje će koristiti zatvorenicama u Požegi. Izaberite knjige sa svojih polica, poklonite one koje su vas oduševile, koje su vas promijenile, ali, i one koje su vas nasmijale, opustile, one koje ćete ovog ljeta čitati na plažama.

Knjige mogu biti i mekanog i tvrdog uveza, a ako su rabljene, molimo da budu u dobrom/izvrsnom stanju. Ne šaljite časopise, priručnike koji nisu više primjenjivi (zastarjeli informatički priručnici i sl), oštećene knjige, niti osobne poruke uz knjige.

Molimo da knjige šaljete kao običnu pošiljku, o vlastitom trošku, na adresu:

RODA
Čanićeva 14
10000 Zagreb
napomena “Knjige za MA#ME”

Akcija traje do 1. listopada 2014., a o napretku akcije, ali i o projektu čitajte na Rodinom portalu i Facebook stranici.

L.B./izvor: Roda
foto: sxc.hu

Još vijesti