Mojfaks.hr u Vijesti

Došli na Turizmijadu pa dobili batine: Studenti iz Hrvatske pretučeni i opljačkani u Budvi

Tijekom noćnog izlaska u Budvi, hrvatski studenti zadobili su teške tjelesne ozljede. Uz fizičko nasilje, trojica mladića iz Nikšića također su i opljačkali nesretne studente.

7. svibnja 2018 12:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Budvanska policija uhapsila je Nikšićane Z.A (22), Đ.S (21) i Đ.R (20), za koje se sumnja da su u subotu ujutro na parkingu ispred popularne diskoteke nadomak Staroga grada brutalno pretukli i opljačkali dva hrvatska studenta, pišu vijesti.me.


Izvor: Pixabay

Kotorski tužilac ispitao je Nikšićane koji se sumnjiče da su pretukli i opljačkali hrvatske studente i odredio im zadržavanje do 72 sata. On je predložio pritvaranje, o čemu će u naredna dva dana odlučiti kotorski istražni sudac kome će biti privedeni okrivljeni. Istražni sudac će odlučiti hoće li im biti određen istražni pritvor do 30 dana, prenose vijesti.me.

Hrvatski studenti došli u Budvu na Turizmijadu


Mladići iz Hrvatske su zadobili teške tjelesne ozlijede, a inspektori kriminalističke policije i pripadnici interventne jedince uspjeli su uhapsiti Nikšićane, koji u Budvi rade kao sezonski radnici. Studenti su došli u Budvu na Turizmijadu i u petak su sa svojim prijateljima bili u noćnom provodu u diskoteci, gdje su se našli i Nikšićani. Izvor iz policije ispričao je da je sukob mladića započeo je u diskoteci, gdje je osiguranje brzo reagiralo i uspjelo rastaviti mladiće te im je naređeno da napuste diskoteku. Hrvatski studenti krenuli su k hotelu u kojemu su bili smješteni, ali su ih sustigli Nikšićani nakon čega se tučnjava nastavila na parkingu.


Izvor: Facebook@Turizmijada

"Jedan od hrvatskih studenata zadobio je teške povrede, slomljen mu je nos, dok je drugi primio veliki broj udaraca po tijelu i glavi. Nakon što su ih pretukli, Nikšićani su im naredili da izvade sve iz džepova. Uzeli su im novac i ručni sat nakon čega su pobjegli", rečeno je portalu vijesti.me.

...Student ekonomije kažnjen jer se branio u tučnjavi: \'Gdje je pravda u hrvatskom pravosuđu?\'...


Studenti su sve prijavili policiji, koja je tijekom cijelog dana u opsežnoj akciji, uspjela utvrditi identitet napadača, a potom ih i locirala i privela te zadržala u stanici po nalogu zamjenika osnovnog državnog tužioca. Njima se na teret stavljaju krivična djela nanošenje teških tjelesnih ozljeda, sudjelovanje u tuči, nasilničkog ponašanja i teške krađe na drzak način. U nedjelju su napadači privedeni tužiocu u Kotoru na saslušanje.

Ivana Petrić
izvor: vijesti.me
foto: ilustracija/Profimedia

Još vijesti