Mojfaks.hr u Vijesti

Doviđenja papirnatom izdanju: Još jedno domaće sveučilište odbacilo indekse

Fakulteti poput FER-a, zagrebačke Agronomije te varaždinskog FOI-ja nemaju indekse te njihovi studenti ne moraju brinuti da će ga izgubiti pa ponovno platiti. Spomenuti fakulteti dio su Sveučilišta u Zagrebu, a sada se i jedno drugo sveučilište odlučilo za ukidanje indeksa - ono u Puli.

20. srpnja 2018 13:51
Student s indeksom u stražnjem džepu

Student s indeksom u stražnjem džepu Foto: Darko Ba, MojFaks

Studente u Puli dočekala je vijest o ukidanju indeksa i to od ovogodišnjih upisa na fakultet. Indeks više nije studentska isprava za studente Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli te profesori više neće unositi ocjene ni potpise koji svjedoče o izvršavanje drugih studentskih obveza.


Studentska iskaznica je sada jedina isprava kojom se dokazuje status studenta na Sveučilištu Juraj Dobrila u Puli... izvor: unipu.hr

Sukladno Pravilniku o studentskoj ispravi koji je na snazi od 2. kolovoza 2018. godine studentska isprava je studentska iskaznica s podacima navedenim na njezinoj površini, čipu i magnetskoj traci. Ili kraće, studentska iskaznica je javna isprava kojom se dokazuje status studenta, stoji na službenoj internetskog stranici pulskog Sveučilišta.

...Nakon FER-a i Agronomije, još jedan fakultet ukida indekse...


...Cijene do 500 kuna i grozna fotka za uspomenu: Je li vrijeme da \'papirnati\' indeksi odu u prošlost?...


U Narodnim novinama 51/15 objavljena je Odluka Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli o utvrđenju grafičkog dizajna studentske iskaznice našeg Sveučilišta. Pitanje je vremena kada će se i druga sveučilišta u Hrvatskoj povesti za ovim trendom pa studenti više na upisu na fakultet neće morati plaćati indeks čija se cijena kretala od 150 kuna pa nadalje.

Ivana Petrić
foto: Darko Ba/arhiva MojFaks

Još vijesti