Mojfaks.hr u Vijesti

Drunkorexia – nova studentska alkoholna pošast

Konstantno se oblijevaš po tulumima a i dalje imaš struk kao Kate Moss? Dobrodošla u studentsku škvadru koja pati od 'drunkorexije'...

26. listopada 2010 14:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Novi trend po Sveučilištima kojim se ne zabavljaju toliko profesori koliko liječnici zove se drunkorexia i, kao što već pogađate, odnosi se na fenomen unosa manjka hrane i viška alkohola, a posebno je omiljen među studentima ženskog roda. Svjesne alkoholnih kalorija i ne želeći se udebljati zbog pretjeranog pijančevanja, sve više njih izbjegava jesti tokom dana ne bi li bez grižnje savjesti mogle uvečer slistiti hrpetinu cuge.

Problem je spomenut na blogu Med Guru, a njime se pozabavio i američki ABC News. Nekoliko je tu faktora u igri - od društvene prisile da se mora biti mršav pod svaku cijenu, do korištenja alkohola kao sredstva za ublažavanje stresa i tjeskobe. Sa alkoholnom anoreksijom povezana je i alkoholna bulimija. Te iste cure koje se izgladnjuju ne bi li mogle cugati neopterećene kalorijama, nakon pretjerivanja s alkoholom uzimaju nekontrolirano hranu koju poslije ispovraćaju.

Srednjovjekovna tradicija

Mogla bi ih naša muška studentska populacija naučiti pokojem gastronomskom triku. Nema boljeg osjećaja nego kada se ubijen pivom odeš zamastiti megalomanskim kebabom od kojega ti se podriguje još sljedeća dva dana. Kakvo crno povraćanje... Još kada sve to poklopiš sa doručkom u menzi sljedeće jutro, ima da se izliječiš po kratkom postupku.

Ne, ali stvarno! Znamo da su nekada fratri postili po četrdeset dana cugajući isključivo pivu iz vlastite proizvodnje. Cure jednostavno nastavljaju srednjovjekovnu svetačku tradiciju, sve najnormalnije.

Krešimir Dujmović

Pročitajte još...
Cure danas piju više od frajera
Izgubila stipendiju nakon uloge u porno filmu
Imate li vi PowerPoint prezentaciju o svojim seksualnim partnerima?
Studentske seks kolumne

Još vijesti