Mojfaks.hr u Vijesti

Dubrovački studenti tražili veće subvencije za smještaj – evo kako su ih 'oprali' u odgovoru

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku uputio je zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja za povećanjem subvencije za smještaj s dosadašnjih 200 na 500 kuna mjesečno.

26. travnja 2018 16:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Potaknuti sve skupljim smještajem koji doseže enormne iznose predlažemo ovu vatrogasnu mjeru do izgradnje studentskog doma koji će jedini zadovoljiti sa smještajnim kapacitetima i cijenama", istakli su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku, piše DuList.

...Noćna mora dubrovačkih studenata se nastavlja: Za gradnju doma nedostaje još najmanje 12 milijuna kuna...


U odgovoru Ministarstva znanosti obrazovanja nisu dobili konkretan odgovor na zahtjev, već je zahtjev uzet u razmatranje za iduću akademsku godinu.

...Samo da ne bude prvotravanjska šala: Evo kad bi napokon trebala početi gradnja studentskog doma u Dubrovniku...


"Ministarstvo znanosti i obrazovanja svjesno je problema s kojim se susreću studenti na dubrovačkom području te radi na tome da studentima u Dubrovniku omogući lakše studiranje. Model i kriteriji trenutno se razrađuju, a sve u svrhu pronalaska povoljnijeg rješenja vezano uz iznos subvencije za narednu akademsku godinu odnosno Odluku o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje. O svim daljnjim koracima obavijestit ćemo i prethodno kontaktirati i studente Sveučilišta u Dubrovniku", stoji u odgovoru državne tajnice Branke Ramljak Studentskom zboru Sveučilišta u Dubrovniku.

...Zašto se duljoj turističkoj sezoni ne vesele jedino hrvatski studenti?...


"U odgovoru državnoj tajnici istaknuli smo važnost usvajanja ove mjere kako bi zadržali studente u gradu u kojem turistička sezona udara najviše na studentski standard", ističu iz SZ-a.

L.B./izvor: DuList.hr
foto: Pixabay

Još vijesti