Mojfaks.hr u Vijesti

30 milijuna kuna za studentski dom: za 18 mjeseci svi dubrovački studenti imat će smještaj

18. sjednica Gradskoga vijeća održala se danas u Velikoj vijećnici, a ne dnevnom redu našlo se i pitanje izgradnje studentskog doma u Duborvniku.

7. travnja 2016 18:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prema riječima predsjednika Vijeća Mate Frankovića, danas u podne je istjekao rok da Sveučilište dostavi Sporazum o sufinanciranju izgradnje Studentskog doma u Dubrovniku pa je sjednica sazvana brzo i u kraćem roku no što je to inače slučaj, piše Dubrovački dnevnik.

Gradonačelnik Andro Vlahušić, kao predlagatelj Prijedloga zaključka o prihvaćanju teksta Sporazuma o sufinanciranju izgradnje Studentskog doma u Dubrovniku, pojasnio je isti:

"Prije 10 godina, odredilo se da će studentski dom biti na području Montovjerne. Bilo je različitih ideja. Donijeli smo odluku da ćemo platiti komunalni doprinos od osam milijuna kuna, potom da ćemo sudjelovati s 30 milijuna kuna u izgradnji i s tom odlukom je Sveučilište nastupilo pred Agencijom za EU fondove, koja je prije nekoliko dana napisala da to treba jasno napisati jer Država nema tih 30 milijuna kuna. Grad Dubrovnik će, prema ovom Sporazumu, Sveučilištu osigurati milijun i 700 kuna u ovoj godini što ćemo osigurati Rebalansom. Treba donijeti Odluku da ćemo u narednoj godini osigurati 12 milijuna, a godinu iza 16 milijuna kuna."

Nakon ovog pojašnjenja, vijećnik i ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica zahvalio se svima u ime Sveučilišta te dodao kako je ovo preduvjet da u roku od 60 do 90 dana dobiju pozitivnu udluku za izgradnju Doma.

Dodao je i kako će izgradnja, sukladno planu, trajati 18 mjeseci, a početi krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Prijedlog je usvojen jednoglasno.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Dubrovački dnevik
foto: Pixabay

Još vijesti