Mojfaks.hr u Vijesti

Dvije godine nakon 18. rođendana Veleučilišta: Počinje izgradnja studentskog doma u Požegi

Kako se to najavljivalo prije dvije godine, a na 18. obljetnicu osnivanja Veleučilišta u Požegi, studenti koji u ovaj grad dolaze studirati iz mnogih dijelova Hrvatske napokon će dobiti svoj dom.

4. srpnja 2018 17:13
Dvije godine nakon 18. rođendana Veleučilišta: Počinje izgradnja studentskog doma u Požegi

Dvije godine nakon 18. rođendana Veleučilišta: Počinje izgradnja studentskog doma u Požegi Foto: MojFaks

Dvije godine nakon najave da će svi koji se zapute studirati u Požegu imati prilike aplicirati za subvencionirani i povoljniji smještaj, te samim time i uštedjeti, čini se da se stvari napokon kreću u pravome smjeru.

...Nikad nije bilo bolje studirati! U svakom hrvatskom gradu - studentski dom: Evo gdje ih sve ima i gdje se još grade...


Naime, 2. srpnja u uredu dekana Veleučilišta u Požegi obavljeno je potpisivanje Ugovora o izgradnji studentskog doma u Požegi i Ugovora o stručnom nadzoru nad izgradnjom Studentskog doma u Požegi u okviru projekta "Izgradnja Studentskog doma u Požegi" u sklopu ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga "Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju".

Dekan VUP-a Dinko Zima potpisao je ugovor s Inom Galićem, direktorom tvrte Presoflex gradnja d.o.o. i Domagojom Stojakovićem, direktorom U.O.I.G. Domagoj Stojaković. Na sastanku su bili i prisutni članovi projektnog tima: Berislav Andrlić, Tatjana Pandžić i Tomislav Raguž.

...Za svoj 18. rođendan Veleučilište u Požegi daruje studentima najbolji poklon...


Podsjećamo, projekt je ukupne vrijednosti veće od 32 milijuna kuna, a projekt financira Ministarstvo regionalnog razvoja uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Studentski će se dom graditi na lokaciji u blizini gradskih bazena, a prema idejnom planu u njega će se smjestiti oko 100 nedomicilnih studenata. Uz dvokrevetne sobe, dom će imati kuhinju, restoran, dvoranu, sobe za osobe s invaliditetom te brojne druge sadržaje.

L.B./izvor: 034portal.hr
foto: arhiva/vup.hr

Još vijesti