Mojfaks.hr u Vijesti

E-poduke: trebaju li vam online instrukcije?

Na stranicama e-poduka korisnici se spajaju s instruktorom po izboru, iz predmeta koji žele i rezerviraju termine instrukcija koje se održavaju u virtualnoj učionici...

2. lipnja 2011 13:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

S 1. lipnjem 2011. pušten je u rad jedinstveni servis koji spaja instruktore i učenike u realnom vremenu.

Na stranicama e-poduka korisnici se spajaju s instruktorom po izboru, iz predmeta koji žele i rezerviraju termine instrukcija koje se održavaju u virtualnoj učionici. Interaktivna ploča koja nudi mogućnost crtanja, pisanja, video i audio prijenosa u realnom vremenu te slanje i primanje datoteka osigurava mogudnost davanja instrukcija i iz najzahtjevnijih predmeta poput matematike, fizike, kemije i dr.

Instruktori, za sada studenti, predstavljaju se korisnicima svojim profilima, a osiguranje kvalitete usluge vrši se povratnim informacijama korisnika na stranicama tutora.



Ideja projekta je pružiti usluge instrukcija korisnicima u toplini vlastitog doma, bez troškova benzina i gubitka vremena u prometu, idealno za učenike izvan većih mjesta i naselja.

Sigurnost plaćanja usluga vrši se svjetski poznatim sustavom PayPala koji je tek nedavno ušao na hrvatsko tržište za poslovne subjekte, a e-poduke jedan su od prvih primjera na putu prema legalizaciji instrukcija koje su do sada bile uglavnom područje sive ekonomije.

U velikom rasponu cijena na navedenom tržištu instrukcija koje se kreću od 30 do 300 kn, e-poduke nude jediničnu cijenu od 85kn za 60 minuta što s porezima i ako se uzmu u obzir troškovi prijevoza naspram "klasičnih" instrukcija čini konkurentnu cijenu na tržištu.

Preko 30 tutora iz, za sada, 10 predmeta čeka učenike koje baš sada, pred kraj školske godine, najviše muče ocjene.

Još vijesti