Mojfaks.hr u Vijesti

Elitne prostitutke u Srbiji – studentice i intelektualke

Portal Mondo već neko vrijeme istražuje prostituciju u Srbiji, a u nastavku su se pozabavili prostitucijom u klubovima i hotelima, salonima za masažu, i takozvanom ‘elitnom prostitucijom’. U policiji kažu da je prostitucija po klubovima postojala i prije, ali da je sada popularna elitna prostitucija i žene koje se predstavljaju kao starlete, manekenke, plesačice, studentice...

29. listopada 2014 13:50
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zanimljivo je da usluge ‘elitnih’ djevojaka koriste uglavnom sasvim obični ljudi, a ne bogati biznismeni: “Imali smo slučaj dva studenta koji su koristili njihove usluge tako što bi dio novca uzeli od roditelja, a dio uštedjeli. Iznajmili su skup automobil i luksuznu sobu u hotelu. Vozili su se tu večer po gradu s njom da ih svi mogu vidjeti i na kraju im je pružila seksualne usluge", prepričava studentsku ‘dogodovštinu’ inspektorica beogradske policije iz Odjela za javni red i mir Dragana Starčević.

Elitna prostitucija specifična je i po tome što se do djevojke dolazi isključivo preko posrednika i do nje se ne može doći bez preporuke. ‘One se najčešće ne reklamiraju. Možda imaju samo neki svoj profil na Facebooku. Sve dobro i atraktivno izgledaju i veoma vode računa o sebi. Ne kažem da ove druge – u salonskoj ili hotelskoj prostituciji izgledaju loše, ali u elitnoj su sve vrlo atraktivne\', kaže inspektorica.

Njima ne manjka ni obrazovanje, uglavnom su sve studentice, uglavnom privatnih fakulteta, i intelektualke. Pritom imaju neko izmišljeno zanimanje i ni jedna ne priznaje da se time bavi. Dok se u uličnoj prostituciji, kao razlog za bavljenje tim poslom, može govoriti o egzistencijalnoj potrebi, u elitnoj nema govora o tome.

Za ‘elitne’ djevojke to je način da dođu do nekih ljudi koji će im osigurati budućnost i posao, a neke čak misle da će se tako bolje udati jer će doći do moćnijih i bogatijih ‘kandidata’. Pojedine se upuštaju u prostituciju čak i zbog toga što im roditelji ne mogu kupiti ‘brendiranuodjeću ili auto, kaže inspektorica Starčević.

Navela je primjer djevojke čiji roditelji su vrlo bogati, a njen ulazak u elitnu prostituciju bio je ‘način da se zabavi i upoznaje ljude’.

L.B./izvor: TIP/Danas.info
foto: sxc.hu

Još vijesti