Mojfaks.hr u Vijesti

Facebook će nas od sada podsjećati na sve one prekrasne trenutke koje smo proživjeli

Svi mi ponekad volimo zaploviti rijekama uspomena, a Facebookov novi alat nazvan On This Day pomaže da isto učinimo i putem društvenih mreža...

26. ožujka 2015 16:57
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U ogromnom paketu promjena koje ovaj tjedan predstavljaju Mark Zuckerberg i njegov Facebook (među kojima su i 360° video te olakšano dijeljenje Facebook videa) posebno nam je za oko zapeo novi alat nazvan On This Day, svojevrsni virtualni podsjetnik na događanja iz naše prošlosti, barem što se tiče ove društvene mreže, piše Idesh.net.

Ako ste na njoj od samih početaka znači kako ste odgulili dobrih 7-8 godina, a u tom se periodu uistinu nakupi svakakvih uspomena koje uglavnom zaboravimo. Nema beda jer nakon nekoliko godina testiranja Facebook napokon može dovoljno kvalitetno profiltrirati ono što bi vam moglo biti važno i čega biste se željeli sjetiti. Valja napomenuti kako se još uvijek muči razaznati kako eliminirati negativnosti koje biste najrađe zatukli i zakopali u nekakav bunker (prekidi veza, smrti i slično…), ali jednom kada se stvar uhoda i to bi moralo biti regulirano.

Princip je zapravo vrlo jednostavan: Facebook na današnji dan u vaš feed šalje podsjetnik na nešto što se dogodilo na taj isti dan tijekom vaše društveno-mrežne prošlosti. Onaj epski rođendanski tulum 2010.? Neobavezno popodnevno druženje s frendicom ili iznenadno opijanje i skakanje u Manduševac s najboljim frendom? Da, sve se to može vratiti, uz prikaz svih povezanih priča, komentara i fotografija.



Naravno, sam korisnik može odlučiti hoće li ove uspomene podijeliti s ostatkom svijeta ili ih u potpunosti isključiti. On This Day će biti dostupan i za mobitele, a kako stvari funkcioniraju možete provjeriti na stranici facebook.com/onthisday (ako ju ne vidite odmah, nema panike jer distribucija ide postepeno).

L.B./izvor: Idesh.net
foto: Shuttestock

Još vijesti