Mojfaks.hr u Vijesti

Fakultetsko vijeće FFZG-a glasalo 'protiv': Dekan Previšić nije uspio smijeniti prodekanicu Branku Galić

Većina članova Vijeća Filozofskog fakulteta Zagreb glasala je ovog ponedjeljka, na nastavku sjednice prekinute prošlog četvrtka, protiv smjene prodekanice Branke Galić.

27. travnja 2016 13:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Članovi Vijeća, naime, bili su još prošlog tjedna obaviješteni o tome da će sjednica biti nastavljena danas ujutro, no iz predloženog dnevnog reda neočekivano je izostala treća točka vezana za razrješenje i imenovanje prodekanica Branke Galić i Vlaste Erdeljac koja je sama odlučila podnijeti ostavku, piše Lupiga.com.

Prema riječima onih koji su sjednici prisustvovali, čak sat vremena raspravljalo se o ponovnom uvrštenju ove točke dnevnog reda i zahvaljujući tome što je veliki broj članova Vijeća tražio njezino vraćanje na dnevni red na kraju je ipak odlučeno kako će se o razrješenju dvije prodekanice ipak glasati, i to tajno.

Objava rezultata tajnog glasovanja ostavljena je za kraj sjednice na kojoj su prije toga riješene ostale točke dnevnog reda. Većina, 36 članova Vijeća, glasala je protiv smjene prodekanice Branke Galić, 32 člana podržala su prijedlog dekana Vlatka Previšića da prodekanicu razriješi dužnosti, a sedam je članova ostalo suzdržano.

Nakon što je prodekan Željko Holjevac objavio ove rezultate, dekan Vlatko Previšić je naprasito izjavio kako je sjednica završena i napustio ju, iako je još trebalo glasati i o tome tko će naslijediti prodekanicu za nastavu i studente Vlastu Erdeljac čija je ostavka prihvaćena.

Rezultati glasanja o prijedlogu razrješenja prodekanice Branke Galić svakako ukazuju na činjenicu kako je većina članova Fakultetskog vijeća nesklona autoritarnom načinu upravljanja kakvo nastoji provesti dekan Previšić.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Lupiga.com
foto: Facebook@Akademska solidarnost

Još vijesti