Mojfaks.hr u Vijesti

Fina Finina stipendija: iznos od kojeg će vam zaigrati srce

Financijska agencija Fina je vodeća hrvatska tvrtka na području pružanja financijskih i elektroničkih usluga.

14. studenog 2016 16:54
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U želji da pomoge studentima prilikom školovanja, Fina je raspisala natječaj za dodjelu do 20 studentskih stipendija u mjesečnom iznosu od 3.000 kuna neto u trajanju od godine dana.

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti i studentice 2. godine diplomskog studija na sljedećim fakultetima:

- Fakultet elektrotehnike i računarstva: profil Obradba informacija, Telekomunikacije i informatika, Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalno inženjerstvo

- Fakultet organizacije i informatike: smjer Informacijsko i programsko inženjerstvo, Organizacija poslovnih sustava, Baze podataka i baze znanja

- Prirodoslovno-matematički fakultet: smjer Primijenjena matematika, Računarstvo i matematika

- Tehničko veleučilište u Zagrebu: smjer Informatika i Računarstvo.

Kriteriji za dodjelu stipendija su:


- ukupan prosjek ocjena tijekom studija veći od 3,5
- redovitost studiranja: ukupno trajanje prethodnog preddiplomskog i diplomskog studija ne duže od 4 godine
- znanje engleskog jezika
- studenti/ce stari do 25 godina


Uz ispunjenje navedenih uvjeta, pri izboru kandidata će se kao prednost vrednovati socijalni status, postignuća na natjecanjima, priznanja i nagrade te dodatno obrazovanje (npr. stečeni certifikati).

U prijavi treba poslati: životopis, potvrdu o redovnom upisu za akademsku godinu 2016./2017., prijepis ocjena (prosjek ocjena) tijekom dosadašnjeg studija, izjavu studenta da nije korisnik druge stipendije, a u svrhu ostvarivanja prednosti kandidati mogu dostaviti i sljedeće potvrde: potvrdu o socijalnom statusu (potvrdu nadležne Porezne uprave Ministarstva financija o prosječnom mjesečnom prihodu po članu kućanstva ostvarenom u razdoblju od 1.1. do 30.10.2016. godine), potvrde o postignućima na natjecanjima, priznanjima, nagradama i dodatnom obrazovanju.

Kandidati koji zadovoljavaju tražene uvjete biti će uključeni u selekcijski postupak (testiranje i intervju s IT rukovoditeljima), a stipendisti će, osim financijske pomoći, imati mogućnost obavljanja studentske stručne prakse i izrade diplomskog rada te zapošljavanje po završetku studija (sukladno potrebama poslodavca) u dinamičnom i prijateljskom radnom okruženju, uz mogućnost usavršavanja i profesionalnog razvoja te suradnju s vrhunskim stručnjacima iz područja.

Prijave s potrebnom dokumentacijom pošaljite do 24.11.2016. godine na mail adresu: stipendija@fina.hr

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: fina.hr
foto: Shutterstock

Još vijesti