Mojfaks.hr u Vijesti

Financiranje prijevoza i novčana potpora: Grad u Dalmaciji povećao izdvajanje za studente za čak 266 posto

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji smješten je Metković, grad koji ulaže u svoje studente. Naime, izdvajanja za studentske stipendije povećali su preko 200 posto pa će tridesetak metkovskih studenata od ove kalendarske godine dobivati novčanu potporu od 1 200 kuna.

11. veljače 2019 14:35
Financiranje prijevoza i novčana potpora: Grad u Dalmaciji povećao izdvajanje za studente za čak 266 posto

Financiranje prijevoza i novčana potpora: Grad u Dalmaciji povećao izdvajanje za studente za čak 266 posto Foto: MojFaks

Nakon što su prošle godine snizili cijene vrtića i povećali naknade za bebe za 150 posto, Dalibor Milan i Grad Metković u proračunu za ovu godinu su značajno povećali i izdvajanja za studente. Sredstva za stipendije povećali su za čak 266 posto u odnosu na prošlu godinu – na 660 tisuća kuna, pa će 30-ak metkovskih studenata od ove godine primati po 1 200 kuna stipendije umjesto dosadašnjih 500 kuna. Uz to, osigurano je i 300 tisuća kuna za sufinanciranje prijevoza studentima kojima će Grad pokrivati dvije besplatne povratne karte iz Metkovića do mjesta studiranja i obratno, piše portal gradonacelnik.hr.

Izvor: FreePik@ijeab

Kako piše gradonacelnik.hr, Grad Metković u ovogodišnjem je proračunu, inače, značajno povećao izdvajanja za obrazovanje i obitelj i socijalne potrebe građana, za koje je u proračunu osigurano preko dva milijuna kuna, čak 35 posto više nego prošle godine. Tako su, po prvi put osigurana i sredstva nabavku udžbenika za sve osnovnoškolce, no kako je u međuvremenu donesen Zakon kojim se država obvezala osigurati besplatne udžbenike, gradonačelnik Dalibor Milan preusmjerio je ova sredstva za poboljšanje zdravstvene zaštite, te izgradnju poslovne zone Dubravica. K tome, tu je i 70 000 kuna za opremanje kabineta informatike i kemije u Srednjoj školi, odnosno Gimnaziji Metković.

Izvor: FreePik@Dragana_Gordic

"Ovo je samo potvrda rada i ulaganja u djecu i mlade što je od samog početka jedan od naših prioriteta, jer oni su budućnost. Iz godine u godinu postavljamo sve ambicioznije ciljeve i ostvarujemo bolje rezultate, ali svjesni smo da budućnost zajednice zapravo leži u novim generacijama.", rekao je gradonačelnik Metkovića.

Bravo za Metković!

autor: MojFaks
izvor: gradonacelnik.hr
foto: Wikipedia@Jure Grm

Još vijesti