Mojfaks.hr u Vijesti

FOTO Napokon fina i povoljna klopa za skoro 1000 studenata: Menza Sveučilišta Sjever otvorila svoja vrata

Svečano otvorenje sveučilišne menze u sklopu koprivničkog Sveučilišta Sjever upriličeno je jučer poslijepodne u prostoru Kampusa.

15. listopada 2019 12:11
FOTO Napokon fina i povoljna klopa za skoro 1000 studenata: Menza Sveučilišta Sjever otvorila svoja vrata

FOTO Napokon fina i povoljna klopa za skoro 1000 studenata: Menza Sveučilišta Sjever otvorila svoja vrata Foto: MojFaks

Koprivnički studenti više su puta osjetili razočarenje zbog odgađanja otvorenja. No, od jučer će se, tik uz zgradu Sveučilišta, moći hraniti u restoranu koji vodi tvrtka KTC, a koja je i do sada u svojem restoranu omogućavala zamjensku menzu. Dodajmo kako je, k tome, otvoren i zaseban kafić.


foto: Facebook@Sveučilište Sjever / University North

"Za prvu fazu, izgradnju menze, Sveučilište je preuzelo odgovornost. Nakon toga, druge službe trebale su provesti natječaj i odraditi ostale postupke. KTC će samo preseliti svoju adresu čime će doći do onoga za što smo se borili, a to je menza udaljena 50 metara od zgrade Sveučilišta", izjavio je prorektor Mario Tomiša, ne želeći direktno imenovati gdje je više puta \'zapelo\' pri otvaranju.

foto: drava.info

Inače, radi se o jedinoj studentskoj menzi u okviru hrvatskih javnih sveučilišta koju nije financirala država, pri čemu je Sveučilište u objekt koji je dan na korištenje od strane Grada Koprivnice uložilo 3,5 milijuna kuna vlastitog novca. Unutrašnjost čini 50-ak sjedećih mjesta, a sjesti i pojesti može se i na terasi. Tomiša smatra kako će, prema izračunima, to biti dovoljno za studente Sveučilišta koje sada broji njih, otprilike, 960.

foto: drava.info

"Menza nije samo studentska, već objekt u kojemu studenti mogu jesti na temelju iksice, ali i svi drugi ljudi po cijenama koje su, koliko sam vidio, nešto niže", dodaje. Tomiša je potvrdio kako se posljednjih mjesec i pol čekao konačni posjet Povjerenstva od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te papir da je sve u skladu sa Zakonom i pravilnicima.

foto: drava.info

Ana Markuš, studentica treće godine Novinarstva, jedna je od onih koji će redovito koristiti usluge menze. "Dolazim iz Karlovca, u Koprivnici živim kao podstanar. Kao i svi studenti, do sada sam samostalno kuhala ili odlazila u pekaru", kazala je Markuš koja će sada na jednostavniji način ispuniti osnovnu životnu potrebu.

Više fotografija pogledajte ovdje.

L.B./izvor: ePodravina.hr
foto: Facebook@Sveučilište Sjever / University North

Još vijesti