Mojfaks.hr u Vijesti

Fotograf ‘poboljšava’ fotografije s promocije: mršaviji, čišćeg lica i bjeljeg osmijeha za koju kunu više!

Bijesni studenti osudili su ponudu jednog fotografa koji nudi digitalno stanjivanje studenata na fotografijama i retuširanje nesavršenosti na koži i zubima kako bi izgledali privlačnije i ljepše.

16. srpnja 2014 16:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Diplomcima s nekih britanskih top fakulteta dostupne su usluge uljepšavanja fotografija sa svečane dodjele diploma. Foto-studio koji nudi opcije fotografiranja ovog veselog i svečanog događanja u ponudu je ubacio i digitalno izbjeljivanje zuba, uklanjanje nesavršenosti na koži te stanjivanje studenata na fotografijama.

Ovakve digitalne ‘makeovere’ nude u ‘Success Photography’, agenciji koju mnoga sveučilišta angažiraju za fotografiranje studenata na dodjeli diploma. Za dodatnih 10 funti, ekipa iz ove agencije poboljšat će liniju ‘punašnijih’ studenata, a za 8 funti uklanjaju prištiće, ožiljke, masni sjaj i druge nesavršenosti kože.

Kompanija se prezentira kao “vodeći specijalist za fotografiranja promocija”, a angažiraju je mnogi fakulteti uključujući St. Andrews, York, Newcastle, Nottingham Trent, Imperial, Oxford Brookes, Exeter, Birmingham, Royal Holloway i Loughborough.

Studenti nisu oduševljeni ovom uslugom pa su svoje nezadovoljstvo i frustraciju podijelili na Twitteru.





L.B./izvor: The Tab
foto: Twitter



Još vijesti