Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Glenn Beck pokrenuo sveučilište

MojFaks | Vijesti, 12.07.2010.Glenn Beck pokrenuo sveučilište

Mi nemamo nešto karizmatičnih konzervativaca i desničara, ali u SAD-u imaju barem jednog. Glenn Beck, voditelj showa na Fox Newsu, pokrenu je vlastito sveučilište ne bi li reeducirao ekipu koja je popušila Obaminu priču...

Beck University je jedinstveno akademsko iskustvo koje vam isporučuju stručnjaci iz religije, američke povijesti i ekonomije - stoji u programu nazovifaksa koji čak ima i svoj grb. Možda iz perspektive naše banana državice nije jasno u čemu je čitava komedija, ali zamislite da Jakov Sedlar pokrene sveučilište. Nije neka razlika osim što Genn Beck ima milijunsko sljedbeništvo i nešto je retorički nadareniji.

Za sada postoji program koji će se odvijati od srpnja do listopada, a pohađanje košta oko 10 dolara mjesečno ili 74,95 za cijelu godinu. Praktički besplatno s obzirom na cijenu američkih školarina, no ideološka cijena koju će platiti mladi Ameri koji se upišu na Beckov faks je neizmjerna. Povijest će predavati David Barton, vođa WallBuildersa, nacionalne pro-family organizacije koja čita američku povijest kao povijest heroja i zalaže se za spajanje evangeličke crkve i države, što god to značio u 21. stoljeću.

Kolegija je za sada tri a zovu se "Vjera", "Nada" i "Milosrđe". Nije da se ne radi o ključnim studentskim pojmovima. Vjera u mogućnost prolaza godine, nada u pitanja koja znaš i milosrđe lika koji ti upisuje pad ili prolaz.     

Krešimir Dujmović


Glenn BecksveučilišteobrazovanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se