Mojfaks.hr u Vijesti

Glenn Beck pokrenuo sveučilište

Mi nemamo nešto karizmatičnih konzervativaca i desničara, ali u SAD-u imaju barem jednog. Glenn Beck, voditelj showa na Fox Newsu, pokrenu je vlastito sveučilište ne bi li reeducirao ekipu koja je popušila Obaminu priču...

12. srpnja 2010 11:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Beck University je jedinstveno akademsko iskustvo koje vam isporučuju stručnjaci iz religije, američke povijesti i ekonomije - stoji u programu nazovifaksa koji čak ima i svoj grb. Možda iz perspektive naše banana državice nije jasno u čemu je čitava komedija, ali zamislite da Jakov Sedlar pokrene sveučilište. Nije neka razlika osim što Genn Beck ima milijunsko sljedbeništvo i nešto je retorički nadareniji.

Za sada postoji program koji će se odvijati od srpnja do listopada, a pohađanje košta oko 10 dolara mjesečno ili 74,95 za cijelu godinu. Praktički besplatno s obzirom na cijenu američkih školarina, no ideološka cijena koju će platiti mladi Ameri koji se upišu na Beckov faks je neizmjerna. Povijest će predavati David Barton, vođa WallBuildersa, nacionalne pro-family organizacije koja čita američku povijest kao povijest heroja i zalaže se za spajanje evangeličke crkve i države, što god to značio u 21. stoljeću.

Kolegija je za sada tri a zovu se \"Vjera\", \"Nada\" i \"Milosrđe\". Nije da se ne radi o ključnim studentskim pojmovima. Vjera u mogućnost prolaza godine, nada u pitanja koja znaš i milosrđe lika koji ti upisuje pad ili prolaz.     

Krešimir Dujmović

Još vijesti