Mojfaks.hr u Vijesti

Gotovo 80 posto studenata prima i šalje seksi poruke na mobitelu

Glava dolje, pogled zalijepljen za mali ekran na mobitelu, a prsti se kreću brzinom munje. Slanje poruka preko mobitela postala je svakodnevna stvar, ali nisu sve poruke isključivo obične. Naime, mnogo ih je sa seksualnim sadržajem, bilo da se radi o riječima, a bilo da se radi o fotografijama. Zapravo, čini se kako su ovakve poruke sasvim uobičajene ne samo među tinejdžerima već i među studentima.

19. veljače 2013 16:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Istraživanje na Sveučilištu Rhode Island na odsjeku za ljudski razvoj i obiteljske probleme, naime pokazalo je da čak 78 posto studenata šalje i prima seksualno sugestivne poruke, a 56 posto seksi fotke preko mobitela. Ova praksa danas je poznata pod nazivom sexting. Stvar je u tome da se ovakve poruke obično šalju ljubavnom partneru ili barem onom koga smatramo ovakvim partnerom, ali kasnije često završe kod drugih ljudi.

>> Foto: Nije li ovo previše sexy čak i za maskenbal?


Seksi porukom do osjećaja pripadnosti?

Naime, dok ljudi studiraju, ulaze u razno razne veze, a kako bi što brže stvorili što jači osjećaj pripadnosti s nekim, pribjegavaju upravo slanju seksulno sugestivnih poruka i fotografija. Međutim, problem je u tome da osobu s kojom smo tek započeli vezu još uvijek ne poznamo dobro, a ta osoba možda uopće nema neke iskrene i dugoročne namjere s nama. Zbog toga ovakve poruke i fotografije završe ondje gdje ne bi trebale i vidi ih prevelik broj ljudi. Neke se čak dijele i na društvenim mrežama. Nedostatak osjećaja i takta na djelu, sasvim je sigurno, međutim također tada je kasno za kajanje i u roku keks možete postati \'poznata\' osoba na svom fakultetu, ali i šire.

10 posto poruka se šalju dalje

Ono što posebno šokira u rezultatu ovog istraživanja jest da čak 10 posto ovakvih poruka završi kod drugih ljudi, odnosno osoba koja ih primi, jednostavno ih proslijedi svojim prijateljima i poznanicima.

I dok u nekim državama postoje kazne za slanje seksualno eksplicitnih poruka i fotografija maloljetnih osoba, kada ste student već ste punoljetni i sami morate paziti što ćete kome slati. Jer kada jednom pritisnete onu famoznu tipku za slanje nekog sadržaja, više nema povratka.

N.LJ.J.

Provjeri još:
Forbesova ljestvica – na što studenti najviše troše lovu?
Video: Popio \'na eks\' 10 shootera i evo kako se proveo...
Tulumarka.com - fotke, događanja, klubovi. Izlasci, zabava i noćni život!

Još vijesti