Mojfaks.hr u Vijesti

Gubi diplomu zbog dating sajta?

Takve muke muče posljednjih par dana Richa Martella sa University College Londona. Tip je na sveučilišnom webu pokrenuo portal za studentsko upucavanje i izlaske i sada mu prijete najozbiljnije sankcije.

1. lipnja 2010 18:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Lijepo je kad se mladi vole i uvaljuju jedni drugima, a još je ljepše kada to čine daleko od obrazovnih institucija. Shvatio je to ekspresno Rich Martell koji je na webu University College Londona (UCL) pokrenuo studentski dating sajt FitFinder. U samo mjesec dana stranica je zabilježila 5 milijuna posjeta i na FitFinder su se masovno počeli registrirati studenti drugih engleskih sveučilišta. Fitfinder, hibrid Twittera i osobnih oglasa, omogućavao im je da identificiraju curku ili frajera koji im je zapeo za oko u knjižnici.

Oglasi poput ovog: "Cura, brineta, visoka i tamna. Namignuo sam, namignula si, nađimo se na istom mjestu sutra", privukli su pažnju, nažalost po Martella, ne samo napaljenih studenata.

Naravno, nastavnički kolegij smjesta se pobunio, počele su stizati pritužbe i s drugih akademskih adresa te je Martellov sajt ugašen. Protiv autora, inače studenta računarstva na zadnjoj godini, pokrenut je disciplinski postupak koji bi mogao dovesti i do izbacivanja s faksa. Osnovna pritužba glasi da je FitFinder dekoncentrirao akademsku populaciju koja bi se trebala fokusirati na znanstveni rad.
 
Drži vodu, ali klimavo. Pa ako faksovske klupice, stepenice ili hodnici nisu mjesto izmjene sočnih pogleda, loših uleta i prve jezične studentske razmjene, onda stvarno ne znamo što je. Radijus oko predavaonice i nastavne građe jedno je od boljih mjesta za upoznavanje budućih partnera. Ili bi to možda trebali raditi po opskurnim dating sajtovima gdje još jedino zalaze scameri i ukrajinske kurvice na zalasku karijere?
 
U znak podrške FitFindera Martell je prikupio 4200 potpisa. Malo je vjerovatno da će ikoga u rektoratu uvjeriti u korisnost svog sajta te ga vratiti u okrilje UCL-a, no ako je backupirao svoju bazu korisnika, ne vidimo razlog zašto ne pokrenuti portal na nekom drugom serveru i nastaviti hvalevrijedan izvannastavni projekt.

Još vijesti