Mojfaks.hr u Vijesti

Hoće li Sveučilište u Puli prvo zatvoriti vrata? Evo do kad bi trebao trajati prekid nastave u ovom dijelu Hrvatske

Hoće li se i diljem Hrvatske zatvarati fakulteti?

10. ožujka 2020 15:48
Hoće li Sveučilište u Puli prvo zatvoriti vrata? Evo do kad bi trebao trajati prekid nastave u ovom dijelu Hrvatske

Hoće li Sveučilište u Puli prvo zatvoriti vrata? Evo do kad bi trebao trajati prekid nastave u ovom dijelu Hrvatske Foto: MojFaks

Stožer civilne zaštite Istarske županije najavio je u utorak da će Nacionalnom stožeru predložiti da što prije donese odluku o otkazivanju svih javnih, kulturnih i sportskih događaja do 14. travnja te da se zatvore vrtići i škole te Sveučilište u Istarskoj županiji.

...Slovenija na 2 tjedna zatvorila fakultete – najrizičnija predavanja u velikim predavaonicama...


"Ta bi se mjera trebala donijeti kako ne bi došlo do eventualne eskalacije bolesti", rekao je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac na konferenciji za novinare u Puli dodavši da je prijedlog dogovoren na sastanku s istarskim županom i gradonačelnicima.

...Studenti ne peru ruke? Uveli dezinficijens na ulazu u menze, kvake se dezinficiraju svakih sat vremena...


Smatra kako su dosad to najoštrije mjere borbe protiv koronavirusa u Hrvatskoj. Razlog za tako drastične mjere, naveo je Kozlevac, je blizina Istre Italiji, činjenica da mnogi ljudi u njoj rade te da se pojavio prvi slučaj koronavirusa na istarskom poluotoku.

"Velik broj turista iz Italije boravi u Istri, a došli su prije najnovije, rigorozne mjere po kojoj svi Talijani moraju u karantenu 14 dana ako žele biti u Hrvatskoj. To nam u ovom trenutka stvara velike probleme", upozorio je Kozlevac.

...Zatvaranje fakulteta i u Hrvatskoj? Ministrica Divjak otkrila: \'Ako se stanje s koronom pogorša, nastava će se održavati online\'...


Istarski stožer očekuje da Nacionalni stožer što prije prihvati taj prijedlog.

L.B./izvor: HINA
foto: concept w via Shutterstock

Još vijesti