Mojfaks.hr u Vijesti

Hour of Code na FER-u: programiranje za početnike

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ove se godine, četvrti put zaredom, uključio u najveći obrazovni događaj u povijesti, Sat programiranja (eng. Hour of Code).

9. prosinca 2015 16:57
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sat programiranja jednosatni je uvod u informatiku i programiranje, osmišljen tako da demistificira programiranje i pokaže kako baš svatko može naučiti osnove programiranja i algoritamskog rješavanja problema.

Ovaj globalni događaj, u kojem je prošle godine sudjelovalo preko 15 milijuna učenika iz cijelog svijeta, održava se u tjednu od 6. do 13. prosinca, a na FER-u će se održati u subotu, 12. prosinca 2015. godine.

Ulaz na sva događanja je, dakako, slobodan! Kako bismo mogli osigurati potrebne resurse, molimo sve zainteresirane sudionike da se za radionice koje žele pohađati, prijave na: suza.fer.hr.



* Napravi svoju igru Flappy Bird

VODITELJ: Marko Lohert, dipl. ing.

Želiš li upoznati programiranje na zabavan način kroz izradu igre? Na radionici ćemo programirati svoju verziju popularne igre Flappy Bird. Koristit ćemo sustav posebno dizajniran da bi učenice i učenici u njemu napravili svoje prve korake u programiranju. Programiranje nam omogućuje da budemo kreativni i koristeći maštu pretvorimo svoju ideju u program. Iako je zadana tema igre, svatko može programirati svoju verziju igre.

* Android 101
VODITELJ: Domagoj Pluščec

Uvest ćemo te u svijet aplikacije za mobilne telefone. Vodit ćemo te korak po korak do tvoje prve aplikacije. Igrat ćemo se s gumbićima, prozorima, ikonama... a možda otkriješ i kako napraviti svoj križić-kružić na pametnom telefonu. Pridruži nam se!

* Sat programiranja za početnike

VODITELJ: Tomislav Jagušt
Radionica prilagođena svima koji se prvi put susreću s programiranjam, ili imaju vrlo malo praktičnog iskustva. Pogodna i za one koji s računalom nisu skroz na „ti“.

* Moj prvi robot (LEGO Mindstorms)

VODITELJICA: Antonija Katanec

Hrpica LEGO kockica, 2 kotača, računalo, pokoji senzor, malo programiranja i puno mašte, to je sve što vam je potrebno da stvorite svog prvog pravog robota! Polaznici ove radionice naučit će sastavljati i programirati jednostavne robote uz pomoć LEGO Mindstorms edukacijskog kompleta. U svega 90 minuta, od hrpe nepokretnih kockica stvorit ćemo robota koji se kreće po prostoriji i uspješno izbjegava prepreke, a uz to svira i treperi.

* Radionica Arduina

VODITELJI: Hrvoje Hegeduš i Petar Mostarac

Za ovu radionicu potrebno je osnovno predznanje programiranja u nekom programskom jeziku, a pomoći će i ako se pomalo snalaziš s elektroničkim komponentama ili osnovama elektrotehnike. Ipak, ne daj se prepasti, svatko može u sat vremena napisati jednostavni arduino-programčić koji svira „Zvončiće“.

Požurite s prijavama, broj mjesta je ograničen!

Još vijesti