Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Hrvatsko vojno učilište korak je bliže pretvorbi u sveučilište

MojFaks | Vijesti, 06.09.2019.Hrvatsko vojno učilište korak je bliže pretvorbi u sveučilište

"Sretni smo što u našoj 350. obljetnici potpisujemo ovaj sporazum koji je temelj naše daljnje suradnje" izjavio je rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras na potpisivanju sporazuma o osnivanju novog poslijediplomskog specijalističkog studija domovinske sigurnosti.

Potpisivanje sporazuma, sklopljenog između Ministarstva obrane i Sveučilišta u Zagrebu, održalo se u srijedu, 4. rujna, a studij će se izvoditi u sklopu Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman".


Ovaj studij bit će 272. specijalistički studij koji će se izvoditi u Hrvatskoj, a 194. u Zagrebu, ali ujedno i prvi studij kojime će se izučavati domovinska sigurnost.


"Ovaj studij osigurat će interdisciplinarni model obrazovanja i istraživanja te pružiti stjecanje novih nedostajućih kompetencija u sustavu domovinske sigurnosti. Također, predmetni studij bit će temelj za standardizaciju procesa u sustavu i nadogradnju stečenih kompetencija kroz vježbe i praksu", objasnio je na potpisivanju ministar obrane Damir Krstičević.


Osim što je uvođenje studija veliki napredak za HVU, to je, prema riječima rektora Borasa i ministra Krstičevića, ujedno i jedan veliki korak kojim se Hrvatsko vojno učilište približava stjecanju naziva 'Sveučilište za obranu i sigurnost dr. Franjo Tuđman'.


"Svjesni smo kako je ta transformacija dugoročan proces, ali sam uvjeren kako ćemo uz zajedničke napore i u suradnji s akademskom zajednicom u tome i uspjeti“,

zaključio je ministar Krstičević..


Osim toga, napredak učilišta leži i u činjenici što je ove godine po prvi puta dodijeljena Rektorova nagrada studentima HVU-a Aronu Adamu Čaniću i Matiji Kosu.P.H.

Foto: unizg.hr


Sveučilište u ZagrebuHrvatsko vojno učilištespecijalistički studijKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se