Mojfaks.hr u Vijesti

Huff Post otkrio fotografije mlade Bosanke: crvenokose ljepotice koje nose najljepšu gensku mutaciju na svijetu

Maja Topčagić iz Bihaća mlada je i samouka fotografkinja koja je ostvarila gotovo nemoguće: njene fotografije završile su na jednom od najuglednijih američkih portala – Huffington Postu.

31. srpnja 2015 13:19
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Amerikanci su poludjeli za njenim fotografijama na kojima portretira crvenokose djevojke čija su lica najčešće ukrašena pjegicama.

Povodom serije fotografija koje su nastale na radionici fotografije i dizajna InFocus u Sarajevu na Odsjeku za tekstil Sveučilišta u Bihaću, a koju su održali grafički dizajner Damir Midžić, profesor Irfan Hošić i mlada autorica fotografija, Maja, Huff Post odlučio ju je kontaktirati i napraviti kratki intervju s njom.





Maja kaže kako je na većini njezinih fotografija Asima Sefić, crvenokosa djevojka s plavim očima, koja joj je bila početna inspiracija: "Samo dva posto ljudi na svijetu ima kombinaciju takve boje kose i očiju. Ove fotografije su dio mog osobnog projekta s kojim sam započela prije dvije godine, a baza fotografija raste iz mjeseca u mjesec. Crvenokose su unikatne: recesivni gen koji nose je zapravo genetska mutacija, a po meni najljepša genetska mutacija na svijetu. Mnogi su prije pjegice, koje su česte na njihovim licima, smatrali nepoželjnima, no danas su jako primamljive fotografskom oku."





L.B./izvor: Huffington Post
foto: Facebook@AngelicaPhotography

Još vijesti