Mojfaks.hr u Vijesti

Iako imaju veća prava prehrane, nemaju ih gdje iskoristiti: studenti u Otočcu bez menze

Studentski zbor Gacke oglasio se o problemu studenata koji studiraju u Otočcu. Iako studenti Grada Otočca posebnom odlukom ministra imaju veću razinu prava prehrane, paradoks je u tome što ta prava nemaju gdje iskoristiti. Čemu pusti iznosi na iksicama, ako ih nemaju gdje provući? Dosad ih je odbio Učenički dom Otočac, ali i neimenovani hotel.

13. svibnja 2015 12:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ova trakavica traje nešto manje od godinu dana kad je spomenuti studenski zbor skrenuo pažnju na ovaj problem te se aktivno počeo baviti problemom nedostatka subvencionirane prehrane studenata u gradu Otočcu. Tri mjeseca kasnije, Uprava za visoko školstvo potvrdila je obilazak grada Otočca kako bi ustanovili mogućnosti za organiziranje prehrane.

Predsjednik Nacionalnog povjerenstva za kontrolu prehrane, g. Bošnjak, potvrdio je da su članovi krajem ožujka obavili odlazak u Otočac u potrazi za potencijalnim davateljima usluge tj. budućim menzama. Njihova inicijativa je bila organiziranje prehrane u sklopu Učeničkog doma Otočac, što i sami pozdravljamo kao dobru inicijativu. Nažalost, to iz nepoznatog razloga nije prihvatila uprava Učeničkog doma, iako su neki od korisnika doma upravo studenti.

Članovi Nacionalnog povjerenstva posjetili su također i neimenovani hotel u Otočcu gdje je vlasnica hotela \"nakon prezentiranja zahtjeva novog Pravilnika o prehrani, u odnosu na potencijalni broj studenata konzumenata, izrazila veliku rezervu oko isplativosti pružanja takve vrste usluge.\"

Studenti podsjećaju na tragikomičnost situacije - iako posebnom odlukom ministra imaju veću razinu prava prehrane, a nemaju ga gdje iskoristiti. Ove informacije velik su korak nazad za studente u Otočcu, ali i za sam grad Otočac.


Poručuju da od svojih napora neće odustati.

L.B./izvor: Glas Gacke
foto: www.otocac.hr

Još vijesti