Mojfaks.hr u Vijesti

Najavili izgradnju prije 4 godine, započeli prije 2, a sada je napokon gotova! 110 studenata useljava u novi studentski dom

Još prije četiri godine najavljena je izgradnja studentskog doma u Požegi, a ove godine studenti će u njega napokon moći useliti.

10. srpnja 2020 14:55
Najavili izgradnju prije 4 godine, započeli prije 2, a sada je napokon gotova! 110 studenata useljava u novi studentski dom

Najavili izgradnju prije 4 godine, započeli prije 2, a sada je napokon gotova! 110 studenata useljava u novi studentski dom Foto: MojFaks

Projektni prijedlog iz 2016. godine bio je usmjeren na izgradnju novih smještajnih kapaciteta za studente s naglaskom na one u nepovoljnijem položaju. Tek dvije godine nakon najave da će se svi koji se zapute studirati u Požegu imati prilike aplicirati za subvencionirani i povoljniji smještaj, izgradnja je započela, da bi 2020. bilo najavljeno useljenje studenata u novi dom. 

...Za svoj 18. rođendan Veleučilište u Požegi daruje studentima najbolji poklon...


Kako piše Lokalni.hr studenti Veleučilišta u Požegi koji žive izvan tog grada napokon su dobili primjeren smještaj. U Požegi je, naime, otvoren novi studentski dom "Dr. Franjo Tuđman" sa 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

U okviru projekta izgrađen je studentski dom bruto površine 2.888,66 m2. koji u svom sastavu ima sljedeće sadržaje: 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju; 2 kreveta za studente s invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba, piše slavonski.hr.

Objavljuje Veleučilište u PožegiNedjelja, 28. lipnja 2020.

...Dvije godine nakon 18. rođendana Veleučilišta: Počinje izgradnja studentskog doma u Požegi...


Dom je prvenstveno namijenjen studentima slabijeg imovinskog stanja, koji će ondje imati kvalitetan život i moći će se fokusirati na svoje studentske obveze.

Vrijednost projekta je 32 milijuna kuna i u cijelosti se financira europskim sredstvima. Iz Požege su pozvali studente iz Slavonije i drugih dijelova Hrvatske da se upišu na njihovo Veleučilište.

A.Z.
izvor: Lokalni.hr, slavonski.hr
foto: slavonski.hr/S.Pok

Još vijesti