Mojfaks.hr u Vijesti

Najpoznatija stranica za ocjenjivanje profesora uvela feferon: Uz znanje i rad, ocjenjuje se i izgled

Ocjenjivanje rada profesora na kraju semestra nekim studentima je odlična zanimacija jer konačno mogu dati svoje mišljenje o profesoru i ocijeniti ga. Popularna stranica za ocjenjivanje profesora u SAD-u dodala je jednu od opcija ocjenjivanja koja se mnogima uopće ne sviđa. Riječ je o tome da studenti mogu ocijeniti izgled svojih profesora i profesorica.

4. srpnja 2018 13:59
Najpoznatija stranica za ocjenjivanje profesora uvela feferon: Uz znanje i rad, ocjenjuje se i izgled

Najpoznatija stranica za ocjenjivanje profesora uvela feferon: Uz znanje i rad, ocjenjuje se i izgled Foto: MojFaks

Studenti u SAD-u jako su dobro upoznati sa stranicom za ocjenjivanje profesora naziva Rate my professors. No, od ove godine, uslijedila je jedna novina – uvedena je opcija ocjenjivanja profesora po izgledu. Kako to funkcionira? Ako studenti smatraju da su im profesor ili profesorica zgodni, tada će u tu kućicu staviti ikonu crvene papričice koja pokazuje koliko su hot.

Izvor: insidehighered.com

Ova opcija je dočekana "na nož" od mnogih pa je stranica dobila puno negativnih komentara na Twitteru od strane profesorica. One tvrde da je stavljanje simbola ljute papričice kraj profesorovih imena seksistički. Sama stranica odgovorila je da ljuta papričica ne predstavlja koliko je neki profesor hot nego treba ocijeniti njihov stil predavanja, osobito ako je riječ o vrlo uzbudljivom i dinamičnom stilu. Neki profesori su komentirali da je logično što su studenti zaključili da je posrijedi ocjenjivanje izgleda jer ih je zbunila spomenuta papričica.

...Uče da impresioniraju: Studenti imaju bolje ocjene ako su im profesori zgodni...


...Melem za oči u predavaonici: Studenti iz Hrvatske otkrili tko su NAJZGODNIJI profesori na njihovim fakultetima...


Na Twitteru su neke profesorice komentirale da ne žele da njihovi studenti uopće ih percipiraju kao zgodne, odnosno, da razmišljaju tako o njihovom izgledu. Nakon pozornosti i komentara javnosti, stranica je uklonila spomenutu opciju.

Ivana Petrić
foto: illuminate.ualberta.ca/Pixlr

Još vijesti