Mojfaks.hr u Vijesti

U domovima još uvijek dramatično: Jedni studenti oslobođeni plaćanja 'čuvanja smještaja' – drugi pozivaju na bojkot!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je svim studentskim domovima u Hrvatskoj Odluku o dopuni Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019.2020. koja je na snagu stupila 1. travnja.

8. travnja 2020 13:48
U domovima još uvijek dramatično: Jedni studenti oslobođeni plaćanja 'čuvanja smještaja' – drugi pozivaju na bojkot!

U domovima još uvijek dramatično: Jedni studenti oslobođeni plaćanja 'čuvanja smještaja' – drugi pozivaju na bojkot! Foto: MojFaks

Prema najnovijoj Odluci, svi studentski domovi u Hrvatskoj dobit će dodatne subvencije, ako cijenu smještaja za studente koji ga trenutačno ne koriste smanje na iznos od 100 kuna ili manje. Već 2. travnja studentski centri u Splitu i Rijeci obavijestili su svoje korisnike - koji trenutno ne borave u svojim sobama - da će ovaj mjesec morati izdvojit samo 100 kuna za stanarinu za takozvano "čuvanje smještaja". 

...\'Čuvanje smještaja\' po posebnoj tarifi! 2 SC-a u Hrvatskoj već donijela odluku o spuštanju cijene sobe na 100 kuna...


Za studente koji su smješteni u osječkim studentskim domovima, stigle su dobre vijesti – oslobođeni su i plaćanja “čuvanja smještaja”.

"Ravnatelj Studentskog centra u Osijeku predložio je Upravnom vijeću, na temelju Odluke Ministarstva, da Upravo vijeće donese odluku da svi studenti koji nisu u domu, a stvari su im ostale u sobama, za travanj ne plate tzv. čuvanje smještaja. Elektronička sjednica Upravnog vijeća dogovorena je za 6. travnja i s prijedlogom Odluke o plaćanju 0,00 kuna za travanj 2020. za studente koji nisu u domu, a stvari su im ostale u domu. Trenutno je oko 30 studenata u Novom studentskom domu i samo će oni platiti smještaj za travanj 2020. po cijenama koje je Upravno vijeće donijelo za akademsku godinu 2019./2020. Dio studenata službeno se odjavio i iselio se iz domova", kazala je  Vlasta Dragušica, tajnica Studentskog centra u Osijeku za Glas Slavonije


...SC odlučio koliko će i kome pojeftiniti smještaj u domovima: Provjerite koliko će vaša soba koštati u ožujku...


Situacija u Zagrebu


Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, već dva tjedna pregovara s Upravom Studentskog centra. Nakon posljednjih zahtjeva I njihovih neispunjenja, Zbor je obavijestio SC, da su odlučili pozvati studente na bojkot. 

Uzevši u obzir činjenicu da i dalje niste uvažili većinu naših prijedloga, ovim putem Vas obavještavamo kako ćemo javno pozvati kolege studente koji koriste smještajne kapacitete Studentskog centra da u znak solidarnosti prema svim iseljenim studentima, ne plaćaju stanarinu do ispunjenja niže navedenih mjera”, poručili su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. 

....MZO odlučio: domovi će dobiti veću subvenciju, ali samo ako SNIZE CIJENU SOBA jednoj skupini studenata...

 
Putem objave na Facebook stranici, Zbor se obratio studentima, rekavši da su umorni od neprofesionalnog i nekorektnog pristupa Studentskog centra, te pozvao student da se zajedno sa njima uključe u bojkot plaćanja stanarine do ispunjenja mjera koje u ime svih Studentski zbor zahtijeva od Studentskog centra. 

???? [BOJKOT PLAĆANJA STANARINE] ???? Drage kolegice i dragi kolege, Niže se nalazi odgovor "Studentskog" centra na naš...

Objavljuje Studentski Zbor Sveučilišta U ZagrebuUtorak, 7. travnja 2020.

A.Z.
foto: arhiva/MojFaks

Još vijesti