Mojfaks.hr u Vijesti

Jer crtići su za svakoga: Najbolje animirane serije koje gledaju i odrasli

Ovo je sretno vrijeme za odrasle fanove animiranih serija. Iako klincima ove animirane serije mogu biti zanimljive, nema šanse da mogu shvatiti sve slojeve ovakvih serija. Čak i nama pobjegnu neke reference.

10. rujna 2015 15:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Neki će se pobuniti – gdje su anime serijali, gdje su South Park i Simpsoni…Ovom prilikom ciljamo samo na najsvježija i manje poznata ostvarenja u našim krajevima. Ako slučajno znate za neke od ovih – ispričavamo se, Sveznajući majstori prostora, vremena i daljinskog upravljača, piše Idesh.net.

Predstavljamo vam bijeg od stvarnosti u obliku nekoliko najboljih animiranih serija prisutnih na televizorima i monitorima diljem svijeta.

BoJack Horseman

Bilo je pitanje vremena kada će Netflix izbaciti animiranu seriju za odrasle. To im bijaše novi teritorij pa smo malo strahovali kako će propasti na svim mogućim razinama, ali sa BoJack Horsemanom smo dobili jednu od najboljih animiranih serija u ovom desetljeću.

Životinje koje govore i ljudi žive zajedno u skladu, a BoJack je bivša TV zvijezda iz devedesetih godina zbog koje bismo mogli naručiti onu gumenu konjsku masku na Amazonu za koju smo donedavno mislili kako je čisti idiotizam. Glas BoJacka Konjočovjeka je Will Arnett, a glasove likovima iz serije još dajuAlison Brie iz Communitya i Aaron Paul iz Breaking Bada. Ozbiljne teme kao što je pad u zaborav su obrađene uz nevjerojatno dozu humora, ali i duše.



Pickle and Peanut

Pickle and Peanut su krastavac i kikiriki koji žele postati poznate hip hop zvijezde. U posljednje vrijeme su u modi apsurdna ostvarenja s hrpom rendom citata, a Pickle and Peanut nisu nimalo drukčiji. Animacija je odlična. Ovo je Disneyev crtić, ali animacija nije dražesna – što nam se i sviđa, animatori su za glavne likove iskoristili arne teksturstve kikirikija i krastavca, a miješanje tehnika animacije nas podsjeća na The Amazing World of Gumball. U prvoj epizodi vidimo djevojku koja ima stopalo umjesto lica, Pickle dobije prišt na guzici, vidimo i tunel prijateljstva, a i čuli smo neke odlične pjesme koje ćete i vi sigurno htjeti podijeliti na svojim profilima.



We Bear Bears

We Bare Bears je vjerojatno najslađa od svih animiranih serija na ovoj listi. Tajming serije i ključnih smiješnih rečenica nas je odmah podsjetio na kratke stripove kao što su Garfield i Calvin&Hobbes, a nakon danonoćnog istraživanja zakutaka interneta, uvidjeli smo kako nas instinkti nisu prevarili jer je We Bare Bears ugledao svjetlo dana u obliku web stripa.



Učinite si medvjeđu uslugu i bacite oko na ovo simpatično ostvarenje, a likovi su toliko slatki da će vam se možda i djevojka pridružiti te prestati prigovarati što čitavo vrijeme gledate crtiće i ne ponašate se u skladu sa svojim godinama.

Gravity Falls

Volite Dosjee X? Volite Twin Peaks? Volite Buffy? Gravity Falls je sve to.
Dipper i Mable su brat i sestra blizanci koji su poslani svom praujaku Stanu koji živi u Gravity Fallsu. Prije svega - koliko je to dobro ime za grad. Gravity Falls. Praujak Stan posjeduje Mystery Shack u kojoj promiče paranormalno i prodaje gluposti koje inače možete pronaći na štandovima. Dipper je prepametan klinac koji počinje uočavati čudna događanja u gradu, a njegova sestra mu je “partner u zločinu” te ga često prati u nove avanture. Osim što podržava brata, Mabel voli genetski uzgojene boy bandove, slatke stvari i lude džempere, a brat je zaljubljen u Wendy, tinejdžericu prodavačicu u Mystery Shacku.



Još zanimljivih prijedloga pronađite ovdje.

L.B./izvor i foto: Idesh.net

Još vijesti