Mojfaks.hr u Vijesti

Jezivi početak akademske godine: najpoznatiji fakulteti koje opsjedaju duhovi

Fakulteti mogu biti jezivi kad se vraćate nakon kasnog predavanja, a jedine duše preostale ispijaju pelin u klubu studenata. Hodnicima odzvanja zvuk vaših koraka, svjetla su prigušena, ne čuje se žamor pred ispit ili dogovor za kavu…

1. rujna 2014 17:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U nastavku je popis fakulteta koji su navodno opsjednuti duhovima, a mnoge su osobe prijavile da se u zgradama kampusa ili fakulteta još uvijek događaju neobične i tragične stvari.

1. Predaja kaže da svaku zgrada u sklopu Sveučilišta Ohio opsjeda barem jedan duh. Jedan od najpoznatijih ‘duhova’ je studentica koja je navodno izvodila sotonističke obrede u svojoj sobi, a na kraju se i ubila. Soba 428 u zgradi Wilson Hall sada je zatvorena i zabranjena je u nju ulaziti zbog paranormalnih pojava koje su doživjele sve osobe koje bi ondje pokušale boraviti. Ova je zgrada također u središtu pentagrama koji se dobije ako se spoje groblja koja okružuju kampus sveučilišta.


foto: Facebook

2. Sveučilište u Illinoisu progoni duh osobe u sivoj uniformi bez lica. Prva ga je ugledala studentica prilikom povratka sa zabave koju je organiziralo njeno sestrinstvo. Utvaru je ugledala na vrhu stuba u njenom domu. Od tog dana, zabilježene su mnoge prijave u kojima studenti tvrde da su vidjeli sličnu pojavu, a neke je studente utvara probudila, a kad su je ugledali kako stoji nad njihovim krevetima, pobjegla je u njihove ormare i nestao. Osim toga, na tom su sveučilištu prije nekoliko godina zabilježena i dva slučaja vješanja koja su kasnije proglašena ubojstvima, ali ubojica nikada nije pronađen.


foto: Facebook

3. Sveučilište Drew u Madisonu, New Jersey, progoni duh supruge njegovog osnivača, Roxanna Mead Drew. Kada je dom Mead Hall (nazvan tako njoj u čast) zahvatio požar, dva su vatrogasca izjavila da su u plamenu požara vidjeli ženu odjevenu u odjeću nalik onoj iz 19. stoljeća koja je ubrzo zatim nestala. Postoje i svjedočanstva studenata koji tvrde da su u prostorima Asbury Halla vidjela prikazu - studenta koji se nekada davno objesio na tom sveučilištu.


foto: Facebook

4. Jedna od zgrada državnog sveučilišta Augusta bila je prije kuća žene po imenu Emily Galt koja se bacila kroz prozor kad je saznala da njena ljubav odlazi na bojište za vrijeme Građanskog rata. Do dana današnjeg posjetitelji ove zgrade navodno čuju glasove žene i muškarca koji se svađaju. Radi li se o Emily i njenom ljubavniku koji raspravljaju o tome treba li otići u rat ili ne? Prije nego što je skočila kroz prozor, urezala je svoje ime na staklo, a taj se potpis navodno može vidjeti i danas.


foto: Viralnova

Znate li i vi za koju ovakvu priču? Vjerujete li u njih?

L.B./izvor: Viralnova
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti