Mojfaks.hr u Vijesti

Kak' je bilo sinoć vani: 15 stupnjeva pijanstva

I? Kak' je bilo sinoć?

7. svibnja 2015 17:11
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Samo par cuga u Krivom putu ili cjelonoćno uništavanje na više lokacija? Svatko drugačije reagira na alkohol i može funkcionirati na različitim količinama cuge: neki se izbiju iz cipela, a drugi popiju čašicu-dvije za dobro raspoloženje. Pitanje je, koliko se ti nacugaš?

Ako ti je teško artikulirati i opisati, srećom postoje stupnjevi pomoću kojih ćeš lakše odrediti stadij opijenosti. Ne moraš ništa objašnjavati, samo odaberi jedan broj. Osim ako se ne radi o 15, jer u tom slučaju znaju svi koji te poznaju (a i oni koji nisu imali tu čast).

Praktički trijezan/na



Popio/la si piće, možda dva stoga je isto kao da si cijelu večer pio/la vodu. Nema topline u obrazima, nema povećanog osjećaja samopouzdanja – to si i dalje samo ti. Pomalo razočaravajući ti.

Imaš osjećaj za feeling



Ok, nešto se počelo događati. Misli su ti još uvijek racionalne i mogao/la bi sjediti na ispitu i ne osjećati cugu kako polako počinje djelovati. Ovaj tulum još nije počeo, treba ti još koje pićence prije prave akcije.

Brbljaš



U ovoj azi čak i najsramežljiviji cvjetak izlazi iz sjene i uključuje se u razgovor koji je brz i teče spontano. Odjednom čavrljaš o stvarima o kojima ne znaš ništa niti te inače zanimaju.

Pripijen/a si



E sad već nekamo stižeš! Tlak se malo pošemeri kad naglo ustaneš jer moraš na wc i pomisliš: "O da, večeras ću se napiti." U ovoj fazi još nema straha od mamurluka – ako sada staneš nećeš osjetiti nikakve posljedice sutra. Ali nećeš stati, jel da?

Veseljko



Mrdaš se u ritmu mjuze, srčano se smiješ čak i lošim forama i općenito se super zabavljaš. Zbližavaš se s ljudima koje vidiš prvi put u životu. Bit će ovo dobra noć!

Klasično pijanstvo



Evo te, tu si! Ulicom hodaš kao faca, ruke su ti u zraku i u svakom slučaju te nije briga. Uletavaš strancima i započinješ razgovor bez pravog razloga. Ako netko drugi puši, možda ćeš mu čak ukrasti i cigaretu iz usta.

Euforija nastupa



Ovo.Je.Najbolja.Večer.Ikada. Voliš sve ljude, poljupci lete k\'o ludi, plešeš kao da nitko ne gleda (iako svi gledaju) i zaboli te što drugi misle. Ova je za pamćenje!

Idiotska faza



Plesanje se malo otelo kontroli. Zapravo pokušavaš plesati po drugim ljudima, zaštitari i oni namrgođeni frajeri iz kuta nisu baš oduševljeni, ali previše si popio/la da te bude briga. Najgluplje stvari odjednom su turbo smiješne, počinješ blebetati gluposti...recimo da u ovoj fazi ne bi mogao/la sjediti na ispitu.

Napaljenost na vidiku



Gdje su suknjice ili hlače i kako da se uvučem u njih? Nastupa onaj trenutak kad sve ružne djevojke i svi ružni dečki odu doma i zbog "pivskih naočala" svi su turbo privlačni. Razmišljaš o tome da s nekime odeš kući, zapravo je manje bitno s kime.

Zbunjola



Kad se radi o donošenju odluka – taj vlak je protutnjio kraj tebe. Funkcioniraš po principu autopilota, stvari i perspektive postaju sve mutnije i u jednom ćeš se trenutku sigurno zapitati je li ovo bila pogreška.

Nepromišljeno ponašanje



"Ne, ovo je bila najbolja odluka nakon one da upišem Filozofski! Odlično se zabavljam i popit ću još nešto. Tako je, još cuge! Kako to misliš, pričam sam/a sa sobom?"

Motorika polako otkazuje



Motorika je na izdisaju. Teško je koordinirati pokrete ruku i nogu, a tek jezika! Riječi izlaze kao potpuno nerazumljivi krikovi neandertalca, trudiš se boriti protiv drvenosti u koju lagano padaš, ali sve oko tebe kao da je pod vodom. Sve je usporeno, posebno ti. Vještina ljubljenja je također na niskim granama iako si u svojoj glavi fatalniji/a od Kazanove ili Kleopatre.

Postaješ naporan/na



Više nisi duša zabave nego totalni davež. Netko se mora umiješati i oduzeti ti duplu vodku iz ruke. Svima osim tebi je jasno da si popio/la dovoljno, ali ne želiš ni čuti za to. Netko te ugura u taxi i cijelim putem kući mantra i moli se nekom božanstvu da se ne ispovraćaš po sjedištu.

Potpuno poništenje i uništenje



Upozorenje: sprema se epsko povraćanje. U želucu se događa neka pobuda od silnih otrova koje tvoje tijelo nije uspjelo razgraditi, imaš neki osjećaj da si već bljuvao/la, ali nisi siguran/na. Ne znaš što se događa, kako se zoveš, ne možeš govoriti niti hodati. Frend te ubacuje u taxi, a ti nemaš pojma kamo idete, idete li uopće i jesi li uopće živ/a.

Nesvjestica



Sutra će biti koma dan...

L.B./izvor: Hexjam
foto: arhiva

Još vijesti