Mojfaks.hr u Vijesti

Kamo za Novu godinu? Evo nekoliko prijedloga za putovanja!

Konačno se približilo, po nekima, najljepše doba u godini. U zraku se osjeća miris kuhanog vina, cimeta i svježe pečenih paprenjaka. Ulice su već ukrašene šarenim lampicama. No, ostavimo lirske pjezaže za neku drugu priču jer JOŠ UVIJEK NE ZNAŠ GDJE ĆEŠ DOČEKATI NOVU 2013. godinu? Ako spadaš u onu grupu koja će ušteđeni džeparac radije potrošiti na neko zanimljivo putovanje, a ne na skupi doček u lokalnom bircu, evo nekoliko prijedloga gdje ispratiti staru i dočekati novu godinu.

11. prosinca 2012 12:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Budimpešta

Ova panonska prijestolnica, smještena na lijepom plavom Dunavu, udaljena je od Zagreba svega nekoliko sati vožnje. Mnogobrojne povijesne znamenitosti, poput najveće budimpeštanske crkve sv. Štefana, ali i suvremena i najpoznatija budimpeštanska ulica Vaci utca, samo su neki od razloga za što bolje upoznavanje ovog lijepog grada. Mnogobrojni noćni klubovi te mogućnost upoznavanja mađarskih narodnih običaja, poput poznatog plesa čardaša, učinit će nezaboravnim posjet ovoj europskoj prijestolnici.

Cijene aranžmana kreću se od 1100 kuna (uključuje prijevoz busom i smještaj).

Bratislava

Najmlađa europska prijestolnica također je smještena na Dunavu. Pomno uređen centar grada, poznato pivo čije se cijene kreću već od 6 kuna, mnogobrojne povijesne građevine - poput Stare gradske vijećnice i Mozartove palače, glavni su aduti ove šarmantne metropole. Iako brojem stanovnika dosta manja od svojih europskih susjeda-metropola, baš u ničemu ne zaostaje za njima. Naprotiv, svojim šarmom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Cijene aranžmana kreću se od 900 kuna (uključuje prijevoz busom i smještaj).



Beograd

Naši istočni susjedi imaju prijestolnicu koja se može pohvaliti razuzdanim noćnim provodima, poznatom kuhinjom te mnogim povijesnim znamenitostima. Svakako posjetite Kalemegdan, stadion Marakanu te najpoznatiju ulicu u centru - Knez Mihajlovu. Posjetite beogradske diskoteke i uvjerit ćete se se i sami zašto je Beograd 2010. uvršten među najbolje svjetske party- destinacije.

Cijene aranžmana kreću se od 1000 kuna (uključuje prijevoz busom i smještaj).

Sarajevo

Bosanska metropola je već godinama omiljeno mjesto za zabavu. Osim što se može pohvaliti najboljim ćevapima i pitama, ovaj grad ima i vrlo bogatu povijesnu i kulturnu baštinu. Svakako popijte pravu kavu na Baščaršiji te posjetite Begovu džamiju. Dobrodušni i pristupačni Sarajlije učinit će vaš boravak u njihovom gradu nezaboravnim te ćete se poželjeti vratiti opet.

Cijene aranžmana kreću se od 890 kuna (uključuje prijevoz busom i smještaj).

Prag

Ova srednjouropska prijestolnica smještena je na Vltavi. Ima oko 1,3 milijuna stanovnika te je primjer očuvane europske srednjovjekovne baštine. Osim kulturnih znamenitosti, "zlatni Prag" se može pohvaliti i urbanim noćnim životom. Osim disko klubova, svakako posjetite Karlov most te mnogobrojne češke pivnice. Dobar provod - zagarantiran.

Cijene  aranžmana kreću se od 1290 kuna (uključuje prijevoz busom i smještaj).

Ove europske metropole već nekoliko godina zaredom omiljena su destinacija mnogih studenata. Nije bitno odabereš li koju od prijestolnica na \'brdovitom Balkanu\' ili pak koju od srednjoeurospkih, uz dobru ekipu ili solo s dečkom ili curom, Nova 2013. bit će zasigurno najbolja dosada.

P.S. Provjeri u agencijama dodatne podatke i svakako se raspitaj za studentske popuste!

Dragana Bosanac
Foto: photoxpress.com


Provjeri još...
Program klupskih događanja za doček Nove godine 2013. provjeri na portalu Tulumarka.com

Još vijesti