Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Koja je šifra? Nova usluga ZET-a će vas oduševiti

MojFaks | Vijesti, 11.01.2017.Koja je šifra? Nova usluga ZET-a će vas oduševiti

Riječ je o pilot-projektu te podružnice Zagrebačkoga holdinga u kojemu je gratis spajanje na bežični internet (Wi-Fi) moguće u tri tramvaja koja često mijenjaju linije kako bi se u prvoj fazi provjerila zainteresiranost putnika.

Ti tramvaji obilježeni su posebnim naljepnicama u unutrašnjosti vozila, a cijeli je projekt zapravo nastavak suradnje Grada, Holdinga i Turističke zajednice Zagreba u programu uvođenja interneta na razini grada.

Holdingovu odnosno ZET-ovu novotariju u posljednih je tjedan dana, koliko su tramvaji s besplatnom mrežom u prometu, isprobalo oko 15 tisuća putnika, a upravo oni upisali su i prve statistike: u vožnji su tako najposjećenije društvene mreže, odnosno Facebook te dopisivanje pomoću Vibera i WhatsAppa, a na trećem je mjestu čitanje novinskih portala, piše Poslovni dnevnik.

Na Wi-Fi se, barem zasad, spaja mlađa generacija, a vozači tramvaja svjedoče kako su već uočili i trend: školarci, koji su novotariju prvi primijetili, a imaju pokaze, voze se i u krug kako bi što dulje mogli besplatno surfati.

Ideja o besplatnom Wi-Fi-ju u tramvajima ujedno je i popularizacija internetske stranice ZET-a jer se spajanjem na mrežu korisnik prvo usmjeri upravo na nju kako bi mu se servirale sve prometne informacije, vozni red i eventualna preusmjeravanja autobusa i tramvaja. A već po sada dostupnim podacima o besplatnim spajanjima, kako doznajemo, projekt će vrlo brzo nastaviti širiti i na ostale tramvaje.

Besplatan internet zasad je dostupan svima i plaćena karta ili posjedovanje pokaza nije uvjet za njegovo korištenje, a tako će, potvrđuju u ZET-u, i ostati.

Radnici se, naime, šalju na teren kako bi postavili svu potrebnu infrastrukturu za besplatni internet i na najfrekventnijim tramvajskim i autobusnim stajalištima, a prva je na red došla Ljubljanica. Prema neslužbenim informacijama, već početkom idućeg tjedna putnici koji ondje budu čekali tramvaj vrijeme će moći kratiti surfajući besplatno, a njihovo spajanje ovisit će i o širenju te usluge na ostala zagrebačka stajališta.

L.B./izvor: Poslovni dnevnik
foto: Shutterstock


ZETwifinova uslugaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se