Mojfaks.hr u Vijesti

Kolegice savjetuju studentice: olakšajte si svakodnevicu ovim malim tajnama velikih majstorica

Iskusnije kolegice otkrile su svakodnevne trikove i tajne koji će vam olakšati dnevne rituale...

21. svibnja 2015 14:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kad počnete živjeti sami, bilo u studentskom domu ili privatno, otkrit ćete koliko je ponekad teško izaći na kraj sa svakodnevnim mukama kao što su pranje veša i peglanje, a o mrljama na odjeći i slaganju ormara da ne pričamo. Postoje neki trikovi koji će vam olakšati svakodnevicu.

* Spriječite \'habanje\' omiljene vunene odjeće: složite je, stavite u vakum vreću i ostavite tri sata u zamrzivaču.



* Ukoliko imate i nekoliko komada second-hand odjeće, moguće je da neugodno mirišu. Odstranite taj miris prskanjem mješavine vode i votke u omjeru 2:1 po njima. Prije nego odjeću obučete, svakako ju provjetrite.

* Ako na torbi imate neku mrlju od ulja ili masti (misliš na menzu, jel da?), možeš ju odstraniti baby puderom. Pospi puder na mrlju, ostavite preko noći i do jutra mrlja više ne bi trebala biti tamo. Ako je potrebno, ponovite postupak.



* Koji je najbolji način slaganja garderobe u ormaru? Eksperti kažu da je to slaganje odjeće po boji i to od svijetlih prema tamnijim nijansama, s lijeva na desno.

* Kad ti se dogodi da u dućanu vidiš super traperice, a nemaš ih vremena isprobati, postoji rješenje i za taj problem. Stavite savijeni struk hlača oko svog vrata. Ako dužina pojasa odgovara opsegu vašeg vrata, znači da vam traperice definitivno odgovaraju.




* Kupaće kostime nikada nemojte prati u perilici rublja, jer će na taj način izgubiti elastičnost. Perite ih ručno i sušite prirodnim putem. Na kraju ljetnje sezone možete ih oprati u mašini, na blagoj temperaturi i u vrećici za pranje specijalnih komada.


* Ne oblačite se odmah nakon peglanja, jer se mogu stvoriti dodatni nabori. Sačekajte bar 5 minuta.




* Ako ste garderobu umrljali voskom, mrlju možete skinuti tako što ćete ju prekriti voštanim papirom (papir za pečenje) i preko prijeći peglom.


* Tijesne su vam nove cipele? Napunite vodom dvije vrećice za zamrzavanje, stavite u cipele i ostavite preko noći u zamrzivaču. Ako je potrebno možete ponoviti postupak.


L.B./izvor: Studentskizivot.com
foto: sxc.hu

Još vijesti