Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Komadić divljine u metropoli: Zoološki vrt u Maksimiru slavi 90 godina postojanja

MojFaks | Vijesti, 23.07.2015.Komadić divljine u metropoli: Zoološki vrt u Maksimiru slavi 90 godina postojanja

Ako studiraš šumarstvo ili agronomiju ili jednostavno voliš šetati parkom Maksimir, onda jako dobro znaš da se u sumrak svakog dana iz zoološkog čuje rika lavova i glasanja životinja koja je teško dešifrirati.

Ova oaza divljine usred naše metropole slavi 90. rođendan!

Znaš li koliko je životinja i ljudi istkalo povijest ovog zoološkog: znaš li kako se zvala prva slonica koja je stigla u Zagreb ili koji je arhitekt posudio vrt oko svoje kuće za prihvat životinja kako bi Zoološki vrtić zaradio malo više novaca?Povodom proslave rođendana ove institucije koja je postala sastavni dio identiteta grada Zagreba, u Muzeju grada Zagreba od danas možeš pogledati izložbu "Zoološki vrt u Zagrebu 1925. – 2015." koja će ti otkriti sve tajne o ovom komadiću divljine na istoku grada.Ako nisi u Zagrebu, ne brini – izložbu ćeš moći pogledati sve do 15. listopada ove godine.

Više fotografija i informacija o izložbi potraži ovdje.

L.B./izvor i foto: Muzej grada Zagreba


Muzej grada ZagrebaZoološki vrt u Zagrebupark MaksimirpovijestKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se