Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kopanje nosa i održavanje higijene na predavanjima

MojFaks | Vijesti, 25.05.2010.Kopanje nosa i održavanje higijene na predavanjima

Znamo da su mnogi kolegiji zapravo dvosatna isprika za šminkanje, kopanje nosa, češanje jaja, barenje pod klupom ili kartanje bele. No, ima i ekstremnijih akademskih disciplina tipa šišanje nosnih dlaka ili provlačenje zubnog konca...

Jedan je američki profesor bio toliko inspiriran studentskim aktivnostima za vrijeme svojeg kolegija da ih je odlučio pobrojati na blogu, no mi smo još daleko od Amera. Tamo se likovi na predavanjima presvlače iz trenirke nakon treninga (bez tuširanja!), špricaju dezićem, četkaju zube na suho ili se mažu kremama.

Pa evo nekoliko zabilježenih primjera održavanja higijene za vrijeme predavanja:


Kopanje nosa gotovo i nije potrebno spominjati. Američki studoši toj raboti pristupaju s puno žara, pa i opasnost od unutrašnjeg ozljeđivanja oka nije u potpunosti isključena.

Kada smo već kod oka, neki studenti pod predavanjem posvećuju se održavanju svojih kontaktnih leća – lagano ih izvade iz oka, ubace u usta na brzo čišćenje (!?) i onda, hop, natrag na organ vida.

Neki studenti očito savršeno raspolažu svojim vremenom, pa za predavanja ostavljaju neke stvari koje bi im kod kuće samo oduzimale vrijeme. Jedan je tako, prisjeća se tako anonimni profesor, svako jutro mazao svoje podpazušje dezodoransom. Ali i taj higijeničar pada u sjenu studentice koja je cijelu klasu izlagala svojem ritualu mazanja kremom – počevši od ruku, nadlanica, pa prešavši na stopala, listove, preko koljena sve do bedara… dalje profesor i ne pamti.

Kako me moje krhko sjećanje služi, stasajuće akademsko građanstvo po našim predavaonicama najradije je španalo belot, bilo je tu nešto malo pokera, no uglavnom se sve svodilo na izgubljeno zujanje po zidovima ili kroz prozor. Možda zato što još nikome nije palo na pamet žvakati duhan i pljuvati ga u plastičnu bocu, čega se dalje prisjeća pisac bloga, a što je morao izrijekom zabraniti na svoji predavanjima jer se takvo što, očito, ne podrazumijeva.

Istina da se po dolasku na fakulet mnogima izbalansira hormonalna neravnoteža te više nekako nije fora gađati profu papirnatim avionima ili ostavljati kondom pun vode obješen za ploču, no to ne znači da su predavanja postala zanimljivija. No izvaditi trimer za nos i obrezivati dlakavo žbunje nešto je teže zamisliti bez ozbiljnih posljedica po imaginaciju... ne samo na predavanju, nego, ono,  uopće.

A žvake? Apsolutno! Dok su nas nekad tlačili, slali pred ploču i izbacivali nas iz predavaonice jer smo se usudili natezati kaugumu za vrijeme profesorskih solilokvija, danas stručnjaci za studentsku koncentraciju preporučuju žvakanje kao jedan od boljih načina da očuvate budnost na kolegiju.  


Krešimir Dujmović
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se