Mojfaks.hr u Vijesti

Koprivnica postaje pravi studentski grad: Počela izgradnja menze, uskoro na redu i studentski dom

U koprivničkom Kampusu počela je gradnja studentske menze.

29. lipnja 2017 14:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mario Tomiša ne krije zadovoljstvo jer studentski restoran jedna je od odlika dobro organiziranog sveučilišta, piše Drava Info.

"Mogu najaviti, negdje od listopada konačno će proraditi studentska menza i caffe bar u sklopu kampusa, samo 40 metara od zgrade u kojoj je nastalo naše Sveučilište. Tako da će to uvelike podići studentski standard. Naime, čim je nešto blizu, dostupno, uvelike će olakšati studentima i njihov studentski život", najavio je.

Izgradnju i opremanje studentske menze u vrijednosti oko tri milijuna kuna financira samo Sveučilište Sjever, što je još jedan od iznimnih primjera u Hrvatskoj.

"To je isto raritetan primjer u Republici Hrvatskoj. Mi sami financiramo studentsku menzu jer jednostavno više nismo mogli čekati neke druge izvore financiranja. Nadamo se da ćemo naknadno, kad menza bude gotova, s resornim ministarstvom uspjeti dogovoriti da nam se ulaganje refundira. Sad nam je najvažnije da menza bude što prije gotova i da bude u funkciji", naglasio je Tomiša.

Sljedeći korak u opremanju koprivničkog Sveučilišta jest izgradnja studentskog doma. U tijeku je izrada idejnih rješenja, potom slijedi projektiranje i ishođenje građevinske dozvole. Potom će, zaključuje Tomiša, tražiti novac za njegovu izgradnju, a kao mogući izvor financiranja u Sjeveru vide fondove Europske unije.

L.B./izvor: Drava Info
foto: Facebook@Sveučilište Sjever / University North

Još vijesti