Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Korak u život: Dodijeljene stipendije studentima bez roditeljske skrbi

MojFaks | Vijesti, 02.12.2015.Korak u život: Dodijeljene stipendije studentima bez roditeljske skrbi

U zagrebačkom restoranu Okrugljak jučer u večernjim satima održana je dodjela stipendija u sklopu humanitarne akcije 'Korak u život', a kojom se doniraju sredstva za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji, a koja žele nastaviti sa svojim obrazovanjem.

Dodjelu stipendija osigurao je Rotary Club Zagreb Kaptol, koji je ovu hvalevrijednu akciju pokrenuo 2008. godine te je do danas prikupljeno više od 20 milijuna kuna za više od 200 studentskih stipendija, objavljuje akcija 'Korak u život' na svom Facebook profilu.

Jučer je dodijeljeno 12 stipendija mladim ljudima, koji su unatoč teškim životnim uvjetima pokazali svoju zrelost i hrabrost, shvativši da im obrazovanje može donijeti svjetliju budućnost te da s mnogo više optimizma mogu gledati u životnu svakodnevicu.


foto: Facebook@Korak u život

Stipendije su im uručili predsjednik Rotary Cluba Zagreb Kaptol, Mladen Gajski, umirovljeni general Ante Gotovina, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te članovi grupe Parni Valjak, koji su se svi složili da je ova akcija velik korak za ove mlade ljude te da je njihova uloga da ih usmjeravaju i podupiru u životnim izazovima koji ih očekuju.

Uz uvažene goste mladim stipendistima podršku su došli dati mnogi poznati članovi Rotary Cluba Zagreb Kaptol, ali i Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.

Svaki student je prilikom preuzimanja stipendije dobio i prigodan poklon knjigu SAPIENS, YUVAL NOAH HARARI, FOKUS KOMUNIKACIJA koje su pokrenule prodaju promotivnih paketa te će od svakog paketa donirati 7,5 kuna za 'Korak u život'.


foto: Facebook@Korak u život

Večer dodjela stipendija svojim su glazbenim programom obogatile i mlade flautistice zagrebačke glazbene akademije, koje su pokazale svu raskoš svog talenta i svojim glazbenim nastupom oduševile sve prisutne, a vrhunac je bila najava suradnje Parnog Valjka i Rotary Cluba Zagreb Kaptol, kojom je potvrđeno da će ova popularna zagrebačka grupa 20. veljače 2016. godine održati veliki humanitarni koncert u KD-u Vatroslava Lisinskog u sklopu akcije 'Korak u život' i na taj način i osobno se uključiti u ovu toplu ljudsku priču.

L.B./izvor i foto: Facebook@Korak u život


Rotary Club Zagreb KaptolKorak u životstipendijeMladen GajskiAnte GotovinaMilanka OpačićParni ValjakKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se