Mojfaks.hr u Vijesti

Laka lova: Najneobičnije stipendije i kako ih ugrabiti

Taman kad ste pomislili kako su svi standardi vezani uz bilo što na faksu monotoni i ustaljeni, moramo vas razuvjeriti i oraspoložiti.

4. veljače 2016 12:11
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Konkurencija je velika i svaka obrazovna ustanova je prilagođena trendovima i digitalnom dobu želi predstaviti u što boljim pikselima i imati što primamljiviju i zanimljiviju ponudu.

Da mašta nema granica čak ni pri upisima na faks dokazat će vam ovaj članak o najčudnijim stipendijama SAD-u. Na studentima je samo da što bolje i originalnije pripreme prijavu prateći upute.

Možda se neke od sljedećih ideja učine čudnima, no hej, ipak je to stipendija!

ZAKLADA "SWANN" ZA KARIKATURE I CRTANE FILMOVE

Rok za prijavu: 15. veljače 2016.
Tko se može prijaviti: preddiplomci/postdiplomci
Iznos stipendije: 15 tisuća dolara

Zaklada „Swann“ raspisala je natječaj za studente postdiplomskog studija koji provode istraživanja i pisanja projekata iz područja karikature i crtanog filma.

Uvjeti
: kandidati moraju biti magistri povijesti umjetnosti ili doktori filozofije sa bilo kojeg sveučilišta u Kanadi, SAD-u ili Meksiku. Također, moraju raditi ili na disertaciji iz tog područja ili se baviti istraživanjem tog područja tri godine od primanja titule.



...Najluđe stipendije za koje nikada niste čuli...


PROMOVIRAJ VEGETARIJANSTVO I ZARADI NOVČIĆE

Rok za prijavu: 20. veljače 2016.
Tko se može prijaviti: maturanti
Iznos stipendije: 10 tisuća dolara

Uvjeti: morate biti proaktivni u promoviranju vegetarijanskog načina života i vegetracijanske prehrane u svojoj školi i/ili zajednici, biti predani i snažni u svojoj misiji stvaranja mirnijeg svijeta kroz vegetarijanski način života kako biste osvojili ovu školarinu koju dodjeljuje Vegetarian Resource Group.

DIZAJN ČESTITKE

Rok za prijavu: 26. veljače 2016.
Tko se može prijaviti: maturant
Iznos stipendije: 10 tisuća dolara

Uvjeti: studenti moraju predati autorsku fotografiju, crtež ili grafičko rješenje koje će krasiti naslovnice čestitki tvrke koja ih proizvodi - The Gallery Collection.

TRADICIJSKIM PLESOM DO STIPENDIJE

Rok za prijavu: 2. travnja 2016.
Tko se može prijaviti: maturanti i brucoši
Iznos stipendije:  500 dolara

Uvjeti: Da da, dobro ste čuli, Mississippi ima svoj poznati, tradicijski ples zvan „clogging“ te čak i Vijeće koje je raspisalo ovaj natječaj za dodjelu stipendija plesačima. Osim poznavanja ubojitih plesnih pokreta, morat ćete napisati esej od 250 riječi i imati prosjek iznad 3,5.



ZABRANJEN AUTO I UDAJA

Rok za prijavu: varira
Status: studentice
Iznos stipendije: varira

Uvjeti: sve kandidatkinje za stipendiju "Alice McArver Ratchford" moraju biti žene, živjeti u kampusu i ne smiju se vjenčati. Također, ne smiju imati auto niti primati nijednu drugu školarinu.

...Lude stipendije – za što se sve studentima nudi lova?...


ULAZ DOZVOLJEN SAMO BLIZANCIMA

Rok za prijavu: varira
Tko se može prijaviti: brucoši blizanci
Iznos stipendije: varira (oko 440 dolara)

Uvjeti: na Sveučilištu Northeastern u Oklahomi vrata su uvijek otvorena blizancima i trojkama pod uvjetom da svi studiraju na tom fakultetu.

Lovorka Ibrić
foto: Pixabay

Još vijesti