Mojfaks.hr u Vijesti

'Let, a ne omlet': studenti se borili s Newtonovim zakonom gravitacije

Smijehom, oduševljenjem i dobrom zabavom popraćeno je sinoć još jedno originalno natjecanje. Osijek je i ove godine bio domaćinom Red Bull Gravity Challengea. Riječ je o natjecanju u kojem se glavni akteri ne natječu jedni protiv drugoga, nego protiv - Newtona!

17. listopada 2014 17:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ispred novog studentskog doma timovi studenata, nakon iscrpljujućih priprema, pristupili su natjecanju kojemu je cilj baciti pravo jaje s 15 metara visine, a da ono, neoštećeno, sigurno sleti na točno označenu površinu. Jednostavno rečeno, zadatak natjecatelja je bio da ostvare let, a ne da naprave omlet!

Sva jaja imala su pravi pravcati padobran, ali su samo neki pogodili ciljno platno. Tijekom samog natjecanja vidjelo se koliko je muke i truda uloženo u spravljanje kvalitetnog padobrana. Neki natjecatelji su do samog starta doslovno pincetama popravljali žice koje su držale platno padobrana.

Pojedini timovi imali su vjerene navijače koji su svako klaćenje padobrana popratili vriskom i bučnom podrškom: “Ajmooo, ajmooo, leti, letiii, letiii, polakooo! Toooo!”, a bilo je i onih koji su spojili let - ali i dobili omlet pri srazu jajeta s betonom. Suza nije bilo, čak je dobro raspoloženje bilo jače izraženo kod onih ekipa čija jaja - nisu preživjela.

L.B./izvor: Glas Slavonije
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti