Mojfaks.hr u Vijesti

Liječnik samo za studente: Ovaj sveučilišni grad konačno dobio studentsku ambulantu

Kada studenti dođu u neki drugi grad na studij, jako im je bitno da imaju riješenu zdravstvenu zaštitu i 'svog liječnika'. Mnogi shvate važnost vlastitog liječnika u drugom gradu tek kada uslijede neočekivani zdravstveni problemi, a studenti u Varaždinu više o tome neće morati brinuti jer od jučer imaju vlastitu studentsku ambulantu.

3. svibnja 2018 12:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kvaliteta studentskog života u Varaždinu podignuta je danas za još jednu razinu! U prisustvu ravnatelja Studentskog centra Varaždin Nenada Milijaša, ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije Renata Podbojca, doktorice Željke Jaklin i brojnih studenata, otvorena je studentska ambulanta u Varaždinu, piše eMeđimurje. Sama studentska ambulanta, koju će voditi doktorica Željka Jaklin, smještena je unutar kompleksa Studentskog doma, a zasad će raditi svaki utorak i srijedu. Studentska ambulanta na raspolaganju je svim studentima i zaposlenicima Studentskog centra, a koristiti je mogu i pacijenti doktorice Željke Jaklin u dane kad ona dežura.


Studente je razveselila nova ambulanta...


Izvor: scvz.unizg.hr

"Ovo je za mene za mene novi izazov i drago mi je što ću početi ovdje raditi. Iznimno je važno da jedan grad poput Varaždina ima studentsku ambulantu, naročito za studente koji nisu iz Varaždina, i mislim da će biti svi zadovoljni.", kazala je doktorica Jaklin za eMeđimurje.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec potvrdio je kako je ovakav projekt od iznimne važnosti za studente, ali i cijeli Varaždin, a svoje zadovoljstvo iskazali su i studenti.

"Za studente ovo znači mnogo, prvi put je da u posljednjih pet godina imamo sistematiziranu zdravstvenu zaštitu. Prije su studenti bili \'izgubljeni\' kad su zdravstvo i zdravstvene usluge bile u pitanju, no ovo sad podiže standard na jako visoku razinu.", kazao je student Kristijan Gašljević.


Foto: Victoria Solovieva/eMeđimurje

Više o novoj studentskoj ambulanti u Varaždinu pročitajte ovdje.

Ivana Petrić
izvor: eMeđimurje
foto: scvz.unizg.hr

Još vijesti