Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti jeftiniji od kazne: Poslodavci angažiraju mlade da lopataju snijeg

Zimi kada snijeg zabijeli Slavoniju, osječki studenti hvataju se lopata i kreću putem zarade preko STUC-a. I ove godine studenti ne bježe od čišćenja snijega, a zgrću ga ispred privatnih kuća i javnih ustanova.

19. Siječnja 2017 15:24
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Snježne padaline su prošli tjedan razveselile mlade Osječane jer im je i ove godine omogućeno čišćenje snijega preko osječkog Studentskog servisa. Kako piše portal osijek031, Student-servis pozvao je sve poslodavce koji nemaju vremena ili mogućnosti sami očistiti snijeg da unajme studente.

Studentska radna snaga povoljnija im je opcija u odnosu na kazne koje se plaćaju za nepočišćeni snijeg na nogostupu ispred zgrade, kuće ili neke javne ustanove: građani plaćaju 500, a pravne osobe čak 2500 kuna.

Rukovoditelj Student servisa Tihomir Milinović kaže da se broj angažiranih studenata kreće od 50 do 70, baš kao i prethodnih godina.

Točan broj studenata se ne zna jer su ih poslodavci direktno kontaktirali preko vikenda pa će se brojka tek moći odrediti kada svi predaju ugovore.


Izvor: Pixabay

Dogovor Student servisa i poslodavaca je da svaki student dobiva 100 kn za četiri sata posla, bez obzira radio sva četiri sata ili manje. Svaki dodatni sat naplaćuje se 25 kuna, što znači da je moguće zaraditi i do 200 kn dnevno. Svaki student/ica ima svoj "rajon", ustanovu ili područje za koje su zaduženi održavati ga čistim, piše osijek031.

Ovakva praksa bi dobro došla i u drugim gradovima Lijepe naše koji su prekriveni snijegom jer bi ljudima olakšala čišćenje snijega, a studentima donijela pristojan džeparac.

Ivana Petrić
foto: YouTube

Još vijesti