Mojfaks.hr u Vijesti

Lova do krova: Online tečajevi koji će ti pomoći da se obogatiš

Jer svi znamo da novac pokreće svijet...

13. listopada 2015 13:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ako ti je stalo da naučiš ponešto o osobnim financijama i svijetu novca, bankarenja, ulaganja i profitiranja u ovom ludom i nesigurnom svijetu, knjige nisu jedini izvor!

Možeš birati studij ekonomije, a možeš se obrazovati iz od kuće, pomoću on-line kolegija koje ti nude neka od najprestižnijih sveučilišta na svijetu.

Evo nekoliko najboljih kolegija koji će te pripremiti za osnivanje obiteljske zaklade za crne dane...

1. Nauči nekoliko trikova kako donositi pametnije odluke! U tome ti može pomoći kolegij Behavioral Economics in Action na Sveučilištu u Torontu.

Bihevioralna ekonimija postavlja i odgovara na pitanja poput onoga kako natjerati ljude da štede više novca, ali ovaj te kolegij neće podučiti samo teoriji nego i praksi koju možeš iskoristiti u stavrnome životu.

2. Izgradi produktivan odnos s novcem – odslušaj kolegij Love Your Money sa Sveučilišta Tennessee.

Ako želiš naučiti bolje raspolagati novcem, a ne znaš odakle krenuti – ovo je program za tebe. Pokriva teme kao što su stvaranje bogatstva, postavljanje ciljeva, raspolaganje budžetom, kreditne kartice te kako prepoznati prevare i krađe identiteta.



3. Pregovaraj o svemu: od plaća do kupovine automobila.

Kolegij Successful Negotiation: Essential Strategies and Skills sa Sveučilišta u Michiganu naučit će te kako pregovarati oko velikih životnih izdataka i uštedjeti novac, ali i kako se izboriti za povišicu na poslu. Kolegij te vodi kroz četiri koraka procesa pregovaranja i daje ti priliku da ih izvježbaš u realnom životu.

4. Počni planirati dugoročno, bilo za sebe ili za cijelu obitelj!


Nauči ovu korisnu vještinu na kolegiju Personal & Family Financial Planning, Sveučilište na Floridi. Kako napraviti financijski plan za sebe ili svoju obitelj – nema frke, naučit ćeš dok kažeš keks. Počet ćeš sa čitanjem i dešifriranjm financijskih izvješća te stvaranjem budžeta, a zatim se pomicati prema težim stvarima kao što su porez na dobit, krediti, investiranje i sl.

5. Nauči maksimalizirati svoje vrijeme na kolegiju Work Smarter, Not Harder: Time Management for Personal & Professional Productivity, koje ti nudi UC Irvine.

Što kad bi mogao/la raditi manje, a zarađivati više? Nije li to sam svakog (normalnog) čovjeka? Ovaj kolegij povećen je tehnikama upravljanja vremenom koje će ti pomoći da budeš produktivniji/a u svemu što radiš.



6. Umreži se i promijeni svoj život!

Svi znamo da je umrežavanje sve, a tome će te podučiti i profesionalci sa Sveučilišta North Carolina na kolegiju Psychology of Popularity. Možda misliš da je popularnost nešto što ostane u srednjoj školi jednom kad maturiramo, ali istraživanja pokazuju drugačije. Popularnost ti može pomoći da se povežeš s osobama koje ti mogu pomoći da uspiješ u životu. Nauči kako privlačiti ljude koji ti mogu pomoći na tvom putu prema zvijezdama.

7. Pametno dijeli svoj novac s drugima pomoću znanja koja ćeš steći na kolegiju Effective Altruism sa Sveučilišta Princeton.

Bez obzira doniraš li svoje vrijeme ili novac – želiš biti siguran/na da neće završiti u krivim rukama ili propasti. Ovaj će ti kolegij pomoći u donošenju praktičnih odluka kako najbolje procijeniti je li humanitarna akcija učinkovita ili ne te trebaš li je poduprijeti ili možda bolje potražiti neku sličnu koja će osigurati pomoć ljudima ili životinjama.

L.B./izvor: Business Insider
foto: Freeimages

Još vijesti