Mojfaks.hr u Vijesti

Ma koga vi farbate: laži koje si svaki student kaže na početku semestra

Svi to radimo: odmorni i 'nabrijani', na početku svakog semestra bezočno si lažemo. Padaju odluke da ćemo vježbati i jesti zdravije, voditi najurednije bilješke, pametno raspolagati novcem...

16. ožujka 2015 14:26
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ovog semestra vodit ću najbolje, najurednije i najelegantnije bilješke na cijelom sveučilištu!

Tko si ovo barem jednom nije lagao na početku svakog semstra. Kreneš žvrljati u neki blok, onda dođeš kući i prepišeš sve urednije i preglednije u bilježnicu ili ih natipkaš na laptopu i isprintaš. Kratko je trajalo, jel da? Vrlo brzo vratit ćeš se svojim žvrljotinama jer ćeš jedan dan biti mamuran/na, profa će prebrzo pričati ili izmjenjivati slajdove, kolega će te maltretirati prepričavanjem sinoćnjeg izlaska pa ništa nećeš čuti...Svi se već nakon par dana vratimo na kupuse od bilježnica i "doktorski rukopis" koji ne može nitko drugi dešifrirati...Pripremanje svakog ispita zbog sređivanja ovakvog kupusa puno dulje traje – danima pokušavaš urediti nered.

Nema tulumarenja dok ne odradim sve obaveze vezane uz faks!

Haha! Je li moguće da ste toliko naivni? Ovo je jedan od najčešćih i najpopularnijih pokliča kojim započnemo svaki semestar, a već prvi vikend teturate po ulicama i probudite se u sobi bez da se sjećate kako ste točno tamo dospjeli. I tako skoro svakog sljedećeg vikenda...Ok, ne morate se odreći baš svakog izlaska, kave, rolanja po Jarunu ili odlaska u teretanu, ali umanjite si stres kampanjstva koji vas bez iznimke obuzme kad počnete učiti 5 do 12. Toliko toga, a tako malo vremena! E da bar nisam toliko tulumario/la...Poslije partijanja nema kajanja! Zbog toga se ipak treba organizirati malo bolje.

Neću spiskati džeparac, plaću ili stipendiju u tri dana!

Ok, svi znaju da studentski život nije lagan što se krpanja kraja s krajem tiče, ali pokušaj ne  potrošiti sve pare koje imaš na raspolaganju na mjesečnoj bazi u par dana. U svakom slučaju, nećeš se proslaviti ako kasnije nastaviš jednakom navikom i tempom trošiti teško zarađenu plaću. Uvijek na umu imajte fiksne troškove, a onda "višak" raspodijelite za male luksuze, hobije, izlaske i slične aktivnosti.

Bit ću aktivan/na na predavanjima!

Na početku svakog semestra sanjaš da ćeš zabljesnuti! Svi će profesori ostati impresionirani, neprestano će baš tvoja ruka biti u zraku kad treba odgovoriti na zeznuto pitanje ili se javiti za sudjelovanje na nekom projektu, sve ćeš znati, stići, bit ćeš nepobjediv/a! A onda se sudariš sa stvarnosti: najčešće ćoriš na predavanjima, seminar predaješ u zadnji čas (nakon što je prof već nekoliko puta produžavao rok), izbjegavaš pogled profesora samo da ne bi morao/la odgovoriti na neko pitanje...Hello, studentski živote...

Više ću brinuti o svome zdravlju!

Svaka pekarnica je tvoja, a u menzama najčešće stojiš u fast food redu? I svaki semestar obećaš si istu stvar: "Ovaj put bit ću zdrav/a, jest ću zdravije, ustajati ranije i vježbati češće (uopće)!" Naravno da nikada nakon ovakve laži ne postaneš kandidat za studenta/studenticu Mistera ili Miss sporta. Barem kad student mnogo toga možete raditi besplatno, a vježbanje spada u ovu kategoriju. Manje cuge, manje pohanog sira i pizze i koji besplatni termin squasha u studentskoj dvorani i osjećat ćeš se puno bolje (ovo nije laž).

Koja je tvoja laž na početku semestra?

L.B./izvor: studentskizivot.com
foto: Shuttestock

Još vijesti